بررسی میزان آگاهی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در زمینه ناباروری در سال 1395

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پزشکی نوید نو، دوره: 22، شماره: 71
  • کد COI اختصاصی: JR_NNJ-22-71_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 438
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر یاراحمدی

دانشجوی دکترای تخصصی بیوشیمی بالینی، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

سمیرا رشنو

کارشناسی مامایی ، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

فرحناز چنگاوی

استادیار بهداشت باروری ، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی لرستان، خرم آباد، ایران

چکیده

مقدمه: ناباروری به معنای عدم بارداری پس از یک سال نزدیکی بدون محافظت می باشد. در این ارتباط، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان در زمینه ناباروری انجام شد. مواد و روش ها: در مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر 350 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی لرستان با استفاده از روش نمونه گیری چندمرحله ای تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ای شامل 10 سوال دموگرافیک و 20 سوال سنجش آگاهی در حیطه ناباروری بود. در پژوهش حاضر تجزیه و تحلیل نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS 16 و آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و Mann–Whitney انجام شد. یافته ها: یافته های پژوهش حاضر نشان دادند که میانگین نمره آگاهی در دانشجویان با رده های سنی متفاوت و رشته های تحصیلی مختلف، یکسان نمی باشد (05/0P< ). از سوی دیگر، میانگین نمره آگاهی در جنس مذکر و مونث تفاوت معناداری را نشان داد (05/0P< ) و میانگین نمره آگاهی در دانشجویان با تحصیلات متفاوت پدر و مادر مشابه بود. شایان ذکر است که میانگین نمره آگاهی در دانشجویان متاهل و مجرد تفاوت معناداری نداشت. نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه و تفاوت آگاهی در رشته های مختلف تحصیلی می توان گفت که دروس آموزشی گنجانده شده در برنامه رشته های تحصیلی متفاوت می تواند بر میزان آگاهی دانشجویان در زمینه ناباروری تاثیرگذار باشد؛ از این رو پیشنهاد می شود با توجه به اهمیت موضوع ناباروری و افزایش میزان این مشکل نسبت به گذشته، مسئولان محترم آموزشی توجه بیشتری به این زمینه نموده و آگاهی دانشجویان را ارتقا بخشند.

کلیدواژه ها

آگاهی, دانشجویان, دانشگاه علوم پزشکی لرستان, ناباروری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.