آنالیز اگزرژی دو سیکل کالینای دمابالا و ارگانیک رنکین در بازیابی گرمای اتلافی موتور تیبا

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME28_198
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 681
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نیما روئین فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد ، دانشگاه صنعتی شریف ، تهران

علی موسوی

دانشیار ، دانشگاه صنعتی شریف ، تهران

چکیده

از کل انرژی موجود در سوخت که به موتور وارد میشود، تنها %30 از آن به صورت کار مفید از موتور خارج شده و 30-%40 از این انرژی اتلافی از طریق گازهای خروجی از موتور که دارای دما، فشار و سرعت بالایی هستند، اتلاف میگردد. روشهای مختلفی برای بازیابی ابعاد متفاوت این انرژی استفاده شده که یکی از این روشها، استفاده از سیکلهای ترمودینامیکی به منظور بهره گیری از دمای بالای گازهای خروجی میباشد. در این پژوهش با آنالیز اگزرژی دو سیکل ارگانیک رنکین با سیال عامل R-113 و کالینای دمابالا با سیال عامل آب و آمونیاک که با هدف بازیابی گرمای گازهای خروجی از موتور تیبا به انتهای موتور اعمال شده اند، به شناسایی اجزایی از دو سیکل که بیشترین نقش را در تخریب اگزرژی دارند، پرداخته میشود. همچنین بازده اگزرژی هریک از اجزا معین گردیده و در نهایت به مقایسه بازده قانون دوم ترمودینامیک دو سیکل پرداخته خواهدشد.نتایج بدست آمده حاکی از این بود که اجزایی از سیکلها که به نوعی نقش مبدل حرارتی را ایفا میکنند، مانند مبدلهای حرارتی و اواپراتور، بیشترین اتلافات اگزرژی و در نتیجه کمترین بازده اگزرژی را دارا هستند. همچنین اختلاف قابل توجه سیکل کالینای دمابالا ن سبت به سیکل ارگانیک رنکین از لحاظ در صد تبدیل انرژی ورودی به سیکل به توان مفید، نشان از برتری ویژه سیکل کالینا بر سیکل رنکین دارد.

کلیدواژه ها

سیکل ارگانیک رنکین، سیکل کالینای دمابالا، بازیابی گرمای گازهای خروجی، آنالیز اگزرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.