مطالعه تجربی مدل های مختلف پیش بینی دمای سطح سلول های فتوولتائیک در اقلیم زنجان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: بیست و هشتمین کنفرانس سالانه بین المللی انجمن مهندسان مکانیک ایران
  • کد COI اختصاصی: ISME28_194
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 429
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مازیار دهقان

استادیار، پژوهشکده انرژی، پژوهشگاه مواد و انرژی، کرج

سعید رهگذر

استادیار، پژوهشکده انرژی، پژوهشگاه مواد و انرژی، کرج

ابوالفضل پوررجبیان

استادیار، پژوهشکده انرژی، پژوهشگاه مواد و انرژی، کرج

فرح سادات هالک

استادیار، پژوهشکده انرژی، پژوهشگاه مواد و انرژی، کرج

چکیده

در فصول گرم و تحت تابش خورشیدی بالا، دما برای سلولهای فتوولتائیک بالاخص سلول های نسل اول به مقادیر بالایی (در محدودهای تا دو برابر دمای هوای محیط) میرسد. از آنجا که عملکرد مداوم طی سالیان تحت این دما باعث ایجاد مسائل متعددی گردد، لذا در سالهای اخیر توجه به کنترل دمای سطح سلولها به نحو چشمگیری معطوف شده ا ست. با افزایش دمای سطح، شاهد کاهش را ند مان تول ید انرژی الکتریکی خواهیم بود که این کاهش را ندمان نه تنها باعث کاهش عملکرد سیستم و افزایش هزینه به ازای میزان انرژی تولیدی خواهد شد بلکه به دلیل ایجاد تنش های ترمومکانیکی و واکنشهای ترموشیمیایی باعث کاهش عمر مفید صفحات فتوولتائیک نیز خواهد شد. در مقاله حا ضر با توجه به اهمیت پیشبینی و کنترل دمای سطح و احیانا پیشبینی نیاز به تعبیه سامانه خنک کاری جهت حفظ کارایی و عمر سلولهای خورشیدی، مدلهای نیمه تجربی مناسب جهت پیشبینی دمای سطح سلول معرفی میگردند. در ادامه نتایج تجربی دمای سطح سلولهای خورشیدی نیروگاه 100 کیلوواتی فتوولتائیک شرکت برق منظقه ای زنجان در شرایط عملکردی در ماه های گرم سال ارائه شده و با ثبت داده های هواشناسی (شامل دمای محیط و شدت تابش دریافتی)، مقادیر دمای سطح سلول توسط مدلهای منتخب پیشبینی نیز میگردند. سپس مطابق با مطالعه تطبیقی صورت گرفته، دقت و اعتمادپذیری این روابط در اقلیم منطقه مورد بررسی قرار گرفته و دقیق ترین روشها معرفی میگردند. ملاحظه میگردد که روشهای متاخر پیشنهادی (مراجع 12] و ([14 بیشترین دقت را در پیشبینی دمای سطح سلول در اقلیم منطقه با خطای قابل قبول (% 10) از خود نشان داده اند.

کلیدواژه ها

سلول فتوولتائیک سیلیکونی، پیشبینی دمای سطح، مطالعه تجربی،خنک کاری، اقلیم شهر زنجان.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.