ارائه روشی برای شناخت و ارزیابی فرهنگ سازمانی بر اساس مدل کامرون و کوئین با بهره گیری از تئوری سیستمهای خاکستری پیاده سازی شده در سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت استراتژیک
  • کد COI اختصاصی: ICSM05_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3984
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیرمهدی ملک

کارشناس ارشد مهندسی صنایع و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اس

آزاده دباغی

دانشجوی دکترای مدیریت تولید و عملیات دانشگاه تهران، ایران

عبدالرضا عالی زاده

کارشناس ارشد مهندسی صنایع-مدیریت سیستم و بهره وری دانشگاه آزاد اسلام

چکیده

فرهنگ در یک سازمان به مثابه شخصیت در یک انسان است که رفتارهای آن را شکل می دهد و باعث شکل گیری و انسجام سازمان در حرکت به سمت اهداف می شود. برای دستیابی به تغییرات پایدار، استراتژی های سازمان باستی به گونه ای طراحی و مدیریت شود که توسط فرهنگ سازمانی مورد حمایت قرار گیرد. بنابراین شناخت و ارزیابی صحیح فرهنگ سازمانی نقش بسزایی در موفقیت یا شکست سازمان در جهت گیری های استراتژیک آن دارد. از میان مدل های مختلفی که تاکنون برای شناخت و ارزیابی فرهنگ سازمانی ارائه شده است، مدل کامرون و کویین با توجه به ویژگیهای آن نظیر جامع بودن معیارها، جدید و پرکاربرد بودن، امکان ترسیم و تحلیل گرافیکی نتایج و نیز تعیین نوع فرهنگ جاری و مطلوب حاکم بر سازمان، انتخاب شده و در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به ماهیت کیفی معیارها در ارزیابی فرهنگ سازمانی، استفاده از «تئوری سیستم های خاکستری» به عنوان یکی از روشهای نوینن و پرکاربرد در ارزیابی و تحلیل شرایط عدم قطعیت، در ترکیب با مدل کامرون و کویین در این پژوهش پیشنهاد شده است. به این منظور، روشی ترکیبی ارائه و روابط ریاضی مربوطه تشریح شده است. سپس این روش برای شناخت و ارزیابی فرهنگ جاری و مطلوب سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بکار گرفته شده و نتایج آن ارائه گردیده است.

کلیدواژه ها

فرهنگ سازمانی، مدل کامرون و کوئین، تئوری سیستمهای خاکستری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.