ارزیابی موتورهای جستجوی تخصصی در بازیابی اطلاعات حوزه ژنتیک از وب

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF07_297
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 743
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید غفاری

دانشیار و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

مریم شکوریان

دانش آموخته کارشناسی ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه پیام نور

چکیده

انواع نشریات با هدف افزایش دانش در حوزه بیماریهای ژنتیکی منتشر می گردند که جهت بهبود محتوای مطالب منتشر شده تحقیقات علمی می توانند مثمر ثمر بوده که در نتیجه می تواند در دستیابی مجلات به اهداف مورد نظر کمک نماید.در این راستا ،هدف پژوهش حاضر بازیابی اطلاعات در حوزه بیماری های ژنتیک از وب بوده است. با توجه به موضوع تحفیق، نمونه های مورد مطالعه کلیه نشریات پزشکی آنلاین بین سال های 1396 تا 1398در ایران است. در این پژوهش استفاده از کلیدواژه های انتخاب شده در جستجو از وب و ابزار گردآوری اطلاعات به صورت مشاهده مستقیم و استفاده از چک لیست است.جهت تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل محتوای کیفی استفاده شد.بدین منظور کلیه محتوای مجلات مورد بررسی به 15 مقوله به همراه زیر مقوله های مختلف تقسیم شدند.نتایج نشان داد که دو فرضیه پژوهشی مورد تائید قرار گرفتند.بنابراین ،به نظر می رسد میان موتورهای جستجوی عمومی و موتورهای تخصصی در حوزه بیماری های ژنتیکی تفاوت و اولویت پذیری وجود دارد وبه نظر می رسد میان موتورهای جستجو در وب در بازیابی اطلاعات تفاوت قابل ملاحظه ای وجود دارد.

کلیدواژه ها

بازاریابی،بیماری ژنتیک،بازیابی ،تحلیل محتوای.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.