مطالعه ی هیستوژنز تخمدان در جنین بز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF07_251
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 555
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سیدمهدی بانان خجسته

دانشیار گروه علوم جانوری، دانشکده ی علوم طبیعی، دانشگاه تبریز

شمیم مولانا

کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری، دانشکده ی علوم طبیعی، دانشگاه تبریز

چکیده

در این پژوهش تعداد 52 جنین متعلق به بز با اندازه های مختلف، از کشتارگاه دام اهواز جمع آوری گردید. سن تقریبی جنینها با جایگزینی طول فرق سر تا نشیمنگاه )CRL( در فرمول تخمین سن (X=CRL)y= 2/74X + 30/15 محاسبه شد به طوری که نمونه هایی از ماه اول تا ماه آخر آبستنی )ماه پنجم( به دست آمد. بعد از باز کردن دیواره ی شکمی جنینها، تخمدانها از حفره ی شکمی خارج شده و بالفاصله جهت ثبوت بافتی در محلول فرمالین %10 قرار داده شدند. با روش متداول تهیه ی مقاطع بافتی، اسالیدهای میکروسکوپی تهیه شد و بعد از رنگ آمیزی با روشهای هماتوکسیلین -ائوزین و پریودیک اسیدشیف، مورد مطالعه قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تخمدانهای جنین بزتقریبا در سن 40 روزگی )CRL= 38mm( با تشکیل ناحیه ی قشری و مرکزی تمایز مییابند. همراه با تکوین داربست، پارانشیم تخمدان شامل فولیکولهای آغازی و در حال رشد )اولیه، ثانویه و گراف( نیز تشکیل میشوند. ترتیب زمانی تشکیل فولیکولها عبارت بود از فولیکولهای آغازی در سنتقریبا 67 روزگی )CRL= 135mm(، اولیه در 75 روزگی )CRL= 165mm(، فولیکولهای ثانویه در سن 83 تا 84 روزگی )CRL= 190- 200mm( و فولیکولهای گراف در 147 روزگی .)CRL= 430mm( دژنراسیون وسیع اووگونیها و همچنین آترزی در انواع فولیکولها هم قابل توجه بود.

کلیدواژه ها

هیستوژنز، تخمدان، جنین، بز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.