کاهش اثرات زیست محیطی نخاله های معدنی، ساختمانی و ضایعات سنگ بری ها به وسیله ساخت سنگ مصنوعی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF07_211
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1023
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اکبر جعفرآذری خزینه

دانشجوی دوره دکتری زمینشناسی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد،

غلام رضا لشکری پور

استاد گروه زمینشناسی دانشکده علوم پایه دانشگاه فردوسی مشهد

مرجان شاهین فر

دانشجوی دوره دکتری زمینشناسی مهندسی دانشگاه فردوسی مشهد،

چکیده

سنگهای مصنوعی از ترکیب مجدد سنگ های طبیعی با مواد افزودنی دیگر بدست می آیند که به آنها وزن کمتری می دهد و در نتیجه نصب آنها سریع تر است. این سنگها از ترکیب سیمان، رسها، خرده سنگهای ضایعاتی و خاکهای سبک وزن ساخته می شوند. دفع و انباشته نمودن مواد باطله می تواند آسیب هایی را به محیط زیست برساند که از مهم ترین آنها می توان به تخریب پوشش گیاهی منطقه دفع، تغییر توپوگرافی منطقه دفع و در نتیجه تغییر احتمالی مسیر آبهای س طحی و روان آبها و احتمال فرسایش خاک، ورود ترکیبات غیر بومی به خاک منطقه و آلودگی احتمالی خاک توسط مواد موجود در باطله ها و تخریب چشم انداز منطقه اشاره نمود. بدین منظور با توجه به کوپدهی بالای سنگ های گرانیتی و عدم داشتن تجهیزات و ابزارهای پیشرفته جهت استخراج این سنگها (تولید باطله سنگ بیشتر) اقدام به ساخت سنگ مصنوعی به منظور کاهش، اثرات زیست محیطی، از نخاله های ساختمانی، معدنی و ضایعات سنگبریها نمودیم. سنگهای مصنوعی ساخته شده با رزین پلی استر تحت کرنش های بیشتری به حداکثر مقاومت خود می رسد. میزان مقاومت تک محوری سنگهای مصنوعی ساخته شده با رزین ویلین استر تقریبا 1٫6 برابر نسبت به سنگهای مصنوعی ساخته شده با رزین پلی استر است اما تحت کرنش کمتر به این مقاومت می رسند. بدین منظور با توجه به آزمایش ها و داده های بدست آمده در این مقاله پیشنهاد می گردد تولید سنگ مصنوعی از این باطلهها، به عنوان راه حلی جهت بازیافت این باطله ها مورد توجه قرار گیرد

کلیدواژه ها

سنگ مصنوعی، رزین پلی استر و ویلین استر، باطله، بازیافت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.