بررسی خصوصیات فیزیکو بیوشیمیایی برخی از ارقام آلوی خشک شده به روش ترکیبی هوای داغ - مادون قرمز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF07_202
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 537
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه نادعلی زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد.

یحیی سلاح ورزی

استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه فردوسی مشهد

مسعود تقی زاده

استاد یار گروه صنایع غذایی دانشگاه فردوسی مشهد.

ملیحه مرشدلو

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه فردوسی مشهد.

چکیده

آلو (Prunus domestica) از خانواده Rosaceae، به علت رطوبت بالا و همچنین کوتاه بودن فصل برداشت، اکثرا به شکل خشک شده نگهداری و مصرف می شود. از طرفی توجه و انتخاب بهترین شرایط برای خشک کردن با هدف حفظ کیفیت و ارزش غذایی از اهمیت بالایی بالایی برخوردار است. بنابراین در این پژوهش تاثیر روش ترکیبی خشک کردن هوای داغ و مادون قرمز با سه محدود دمایی مختلف 40)، 50 و 60 درجه سانتی گراد) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی 5 رقم از ارقام آلوی خراسان، با آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملا تصادفی، بررسی شد. ارقام آلو مورد بررسی شامل پریزیدنت، کالیفرنیا، شوقانی، طرقبه سبز و بخارا بود. از جمله خصوصیات مورد بررسی نیز می توان به ابعاد، وزن، حجم، چگالی، اسیدیته، مواد جامد محلول، pH، فنل کل، ظرفیت آنتی اکسیدانی، آنتوسیانین، قند کل، فلاونوئید و ویتامین ث اشاره کرد. نتایج به دست آمده نشان داد که اثر دما، رقم و اثر متقابل رقم و دما بر خصوصیات فیزیکی و بیوشیمیایی ارقام آلو معنی دار گردیده است .(p> 0/01) بررسی نتایج نشان داد، حرارت، بر تمامی ارقام این بخش از پژوهش در دمای 40 درجه سانتی گراد، کمترین اثر تخریبی را بر آنتوسیانین ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی داشته است. در این بخش از پژوهش هم چنین مشخص شد که دمای 50 درجه سانتی گراد، سبب حفظ مواد فنلی، مواد جامد محلول، اسیدیته و قند گردیده است. هم چنین مشاهدات نشان داد که دمای 40 و 50 درجه سانتی گراد در حفظ فلاونوئید ها و ویتامین ث نیز موثر بودند.

کلیدواژه ها

آنتوسیانین، دما، ظرفیت آنتی اکسیدانی، ویتامین ث و هوای داغ- مادون قرمز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.