سلول های بنیادی و سرطان

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنگره ملی زیست شناسی و علوم طبیعی ایران
  • کد COI اختصاصی: BSCONF07_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2462
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

پگاه گلمحمدی نژاد

دانش آموخته،کارشناسی مشاوره ژنتیک علمی کاربردی ،واحدکرمانشاه

مریم رمضانی

دانش آموخته،کارشناسی مشاوره ژنتیک علمی کاربردی ،واحدکرمانشاه

چکیده

سلولهای بنیادی دسته ی کوچکی از سلولها میباشند که در بافتها و ارگانیسمهای چند سلولی توانایی تجدید سلولی را به طور مداوم دارند. سلولهای بنیادی دارای دو خصوصیت اساسی میباشند: شکل (1)،.1 خودنوزائی1 یعنی داشتن توانائی تولید سلولهای همانند خود،.2توانائی منحصر به فرد در تمایز به چندین رده ی سلولی و در واقع توانائی تولید سلولهای اختصاصی ترمشخص شده است که زیرمجموعه ی کوچکی از سلولهای سرطانی در یک تومور دارای مکانیسم های مشابهی در زمینه ی خودنوزائی می باشند که توانائی ایجاد و توسعه ی تومور را دارند. این زیرمجموعه ی کوچک تحت عنوان سلولهای بنیادی سرطانی(2( CSCs شناخته میشود. سلولهای بنیادی سرطانی (CSCs)، اولین بار در لوکمی حاد شناسائی گشت و اکنون از بسیاری از سرطانهای توپر3وبدخیم مانند سرطانهای سینه، مغز، پروستات، تخمدان و همچنین از رتینوبلاستوما و ملانوما جداسازی شده است. این سلولها دارای مقاومت شیمیایی بیشتری نسبت به دیگر سلولهای موجود در توده ی توموری میباشند در نتیجه مورد هدف قرار دادن و نابود نمودن آنها مشکل است. پس در اهداف درمانی برای حذف تومورها لازم است که به طور اختصاصی CSCs مورد هدف قرار گیرند، شکل .(2)

کلیدواژه ها

سلول ،سلول بنیادی ،توانایی تجدید ،تومور،بدخیم.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.