شاخصه های طراحی فضاهای فرهنگی با توجه به تلفیق معماری مدرن و سنتی ایرانی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم جغرافیا، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF07_124
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ممبینی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه، تهران، ایران

جواد قیاسوند

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فیروزکوه، گروه معماری، تهران، ایران

چکیده

شیوه معماری سنتی ایران، بیانگر انگیزه اصلی معماران سنتی ایران که انعکاس مفاهیم فرهنگی و باورهای مردم و به نوعی انعکاس رفتارهای اجتماعی مردم فلات ایران بوده است. فرهنگ در معماری ایرانی موجب ایجاد فضاهای شهری و فضاهای کاربردی نسبت به نیازهای ساکنان گردیده است. مطالعه روند تحولات در معماری ایران و کنکاش کردن فضاهای شهری مورد نیاز در طی قرون گذشته این مطلب را به وضوح بیان می دارد که شهرنشینی به عنوان الگوی برتر سکونت قرار گرفته است. سابقه بکارگیری معماری درونگرا و برونگرا، در فضاسازی معماری ایرانی، عملکردهای جدیدی را برای ورود تفکر جدید در طرح پلان و نماها موجب گردید. هجوم الگوهای معماری غربی به معماری سنتی ایران در طی سده گذشته شرایط وامکانات متفاوتی را به دنبال داشته است بررسی روند این تاثیرگذاری در معماری معاصر از دغدغه های تاریخ نگاران و پژوهشگران حوزه معماری ایران است تغییر در الگوهای فرهنگی،ایجاد فضاهای شهری مدرن، کاربرد جدید در فضاسازی شهری، ایجاد امنیت و رفاه در ساکنان شهری و در نهایت تغییر الگوی زندگی شهری در سده معاصر از مهم ترین بحث های این مطالعات است از این مطلب به عنوان تاثیر در معماری ایران، به عنوان مدرنیته در معماری تغبیر گردیده است. برخی بر این باورند که آغاز این جریان فکری به اواخر دوران قاجار در ایران باز می گردد. در این میان ایجاد فضاهای فرهنگی با توجه به رخنه شدید معماری مدرن در معماری ایران، نیازمند نوعی انطباق عملکردی و فضاسازی در انبوه هجمه های معماری برای نمایش هویت تاریخی است. طراحی فضای فرهنگی با اصالت و هویت ایرانی و تلفیق با معماری وارداتی، از جمله دغدغه های جامعه معماری ایران است در این پژوهش با توجه به مطالعات انجام یافته سعی بر معرفی وایجاد نقاط مشترک در حفظ هویت و فرهنگ با توجه به معماری مدرن گردیده است.

کلیدواژه ها

معماری، فضاهای فرهنگی، معماری مدرن، معماری سنتی، مدرنیته در معماری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.