بررسی تاثیر ویژگی های احساسی و رفتاری سرمایه گذاران بر تصمیم گیری های عقلایی آنها در بورس اوراق بهادار تهران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی، مدیریت و کارآفرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF07_292
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 911
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

افشار بازیار

استادیار، دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران

علی نظری فهندری

دانشجوی رشته mba، دانشگاه صنعتی مالک اشتر تهران

چکیده

مالی رفتاری یک نظریه نسبتا جدید است که در تلاش برای درک و شناخت ویژگی های روانشناختی انسان در بازارهایمالی است. ایده رفتار کاملا عقلایی سرمایه گذاران جهت توجیه رفتارشان در بازار سهام کافی نیست. وجود عوامل روانیبسیاری موجب می شود که افراد در تصمیم گیری های سرمایه گذاری خود به صورت کاملا عقلایی عمل نکنند. در اینتحقیق تاثیر برخی احساسات سرمایه گذاران و عوامل رفتاری شامل اطمینان بیش از حد، واکنش بیش از حد و کمتر ازحد و رفتار توده وار بر تصمیمات سرمایه گذاران انفرادی مورد بررسی قرار گرفت. پژوهش حاضر از نظر روش انجامپژوهش پیمایشی و از نظر محیط انجام پژوهش میدانی است. جامعه آماری تحقیق حاضر را کلیه سرمایه گذاران بورساوراق بهادار، تشکیل میدهند. روش نمونه گیری در این پژوهش از نوع تصادفی ساده و به صورت در دسترس می باشد.با توجه به نامحدود بودن جامعه ی آماری تعداد 384 نفر بر اساس فرمول کوکران، به عنوان حجم نمونه تعیین گردید، کهبا بهره گیری از نرم افزار Smart-Pls مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان می دهد که احساسات اطمینان بیش از حد و واکنش بیش از حد و کمتر از حد بر تصمیمات سرمایه گذاران تاثیر معناداری دارد. همچنین بین رفتار توده وار و تصمیمات سرمایه گذاری ارتباط معناداری یافت نشد.

کلیدواژه ها

تصمیمات سرمایه گذاران، احساسات، اطمینان بیش از حد، واکنش بیش از حد و کتر از حد، رفتار توده وار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.