بررسی وجود فرشته رومان فتان القبور در منابع اسلامی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین همایش ملی مطالعات و تحقیقات نوین در حوزه علوم انسانی، مدیریت و کارآفرینی ایران
  • کد COI اختصاصی: EMCONF07_169
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 31459
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محمدزاده سراب

دانشجوی علوم قرآن و حدیث دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

باقر صمدی

دانشجوی علوم قرآن و حدیث دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم

چکیده

بررسی وجود فرشته ای با نام رومان که در کتاب های دینی باموضوع و محتوای مرگ کمتر در مورد ش سخن به میان آمده ما رابر آن داشت تا با مطالعه و پژوهش گسترده در کتب اسلامی به مطالب بیشتری در زمینه وجود این فرشته الهی بپردازیم.یکی از واجبات و ضروریات اسلام که ایمان به آن لازم است ، اعتقاد به سوال و جواب قبر و وجود منکر و نکیر و رومان است.رومان یا منبه نام فرشته ای است که به فتان القبور (شکافنده قبرها) معروف می باشد.در منابع پیشین که در مورد مسئله مرگ وعالم قبر مطالبی را بیا ن کرد ه بودند از ابتدای قرار گرفتن میت در قبر تا هنگام آمدن 2 فرشته نکیر ومنکر موضوع مهم دیگری رابیان نکرد ه اند. با پژوهشی که ما در منابع داشتیم با استنا د به دعای سوم صحیفه سجادیه (که نیایشی است در طلب رحمت برایفرشته های مقرب) و همچنین روایات معصومین دریافتیم که در عالم قبر و بعد از استقرار میت در قبر ،قبل از اینکه 2 فرشتهنکیر و منکر بر بالین میت حاضر شوند فرشته ای با نام رومان فتان القبور داخل قبر میت می شود. کار این ملک، شمارش و جمعبندی اعمال فرد و تشکیل پروندهای برای اوست که نامه عمل او به حساب می آید. این نامه که جنس و کیفیت آن برای ماناشناخته است تا قیامت با او خواهد بود. در قیامت همین نامه ر ا می گشایند و محاسبه او بر اساس همین پرونده است. اوست کهساکنان قبر را می آزماید و اوست که تندخویی و یا نرم خویی نکیر و منکر را با توجه به اعمال نیک و بد شخص به این 2 فرشتهالهی که وظیفه پرسش سوالات اعتقادی را دارند توصیه می کند.همچنین در روایات اسلامی آمده که این فرشته بزرگ تر از 2 فرشتهمنکر و نکیر می باشد اما جای تعجب است که چرا در کتب روایی و تاریخی اسلامی و علی الخصوص شیعه به تحلیل و بررسیپیرامون این فرشته پرداخته نشده است.

کلیدواژه ها

رومان فتان القبور، فرشته، ملائکه، قبر، مرگ، نکیر و منکر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.