تاثیر آموزش سیستم یاداور پیامکی و فضای مجازی بر تبعیت از رژیم دارویی در بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی استان گلستان در سال (1398)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مراقبت و درمان
  • کد COI اختصاصی: CNTCONF02_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا یوسف زاده

دانشجوی کارشناسی اتاق عمل ، دانشگاه آزاد واحد علی آباد کتول ، علی آباد کتول ، ایران

راحله یوسف زاده

کارشناس ارشد پرستاری،بیمارستان طالقانی،علوم پزشکی گلستان،گنبد کاووس،ایران

منیره مشهدی

کارشناس ارشد پرستاری داخلی جراحی،بیمارستان شهید دکتر رهنمون،دانشگاه علوم پزشکی،یزد،ایران

چکیده

مقدمه: دیابت یکی از شایع ترین و پرهزینه ترین بیماری ها در سراسر جهان است که شایعترین عارضه آن زخم پا دیابتی است. یکی از بهترین راههای کنترل این عارضه تبعیت از رژیم دارویی است. سیستم پیامک و فضای مجازی به علت از بین بردن محدودیت زمانی، مکانی و برقراری یک رابطه مراقبتی موثر با مددجو، می تواند موثر باشد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر یاداور پیامکی و فضای مجازی بر تبعیت از رژیم دارویی در بیماران مبتلا به زخم پای دیابتی در استان گلستان انجام شده است. روش کار: این مطالعه به صورت تجربی از نوع قبل و بعد، بر روی 45 نفر ازبیماران مبتلا به دیابت شهر گنبد کاووس در سال 1398 انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی ساده در سه گروه پیامکی، فضای مجازی و گروه کنترل انجام شد. گروه پیامکی و فضای مجازی برنامه آموزشی مبتنی بر تبعیت دارویی را طی مدت 12 هفته (هر هفته 3 پیام) دریافت نمودند. داده ها با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک و مقیاس تبعیت داروی موریسکی جمع آوری ودر نرم افزار spss21 تجزیه تحلیل شد. یافته ها: در تبعیت از رژیم دارویی قبل از مداخله (p=./95) و بعد از مداخله (p=./.38) بدست آمده است .آزمون T مستقل قبل و بعد از مداخله در گروه یاد آور پیامکی و فضای مجازی اختلاف معنی داری نشان داد ولی در گروه کنترل اختلاف معنی دار مشاهده نشد. نتیجه گیری: با توجه به یافته ها، سرویس پیامک و فضای مجازی میتواند به عنوان یک روش جدید و موثر در شکل دهی به رعایت مصرف دارویی استفاده گردد. لذا از یافته های این پژوهش میتوان جهت آموزش به بیماران دیابتی در کلینیکها و مراکز درمانی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

دیابت، تبعیت دارویی، یاد آور پیامکی، یاد آور فضای مجازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.