تاثیر آموزش روش های مراقبت تسکینی بر الگوی زندگی با درد مزمن زنان سالمند مرکز جامع سالمندی گرگان 1397
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دومین همایش ملی مراقبت و درمان
- کد COI اختصاصی: CNTCONF02_008
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 455
نویسندگان
کارشناس ارشد پرستاری سالمندی،مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی گلستان،گرگان،ایران
استادیار، مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی گلستان،گرگان،ایران
استادیار، مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی گلستان،گرگان،ایران
چکیده
مقدمه : درد هایمزمن در دوران سالمندی موجب تغییر در الگو و روند زندگی سالمندان می شود و آموزش مراقبت تسکینی باعث فعال زیستن سالمندان مبتلا به درد مزمن می شود. این مطالعه با هدف تاثیر آموزش روش های مراقبت تسکینی بر الگوی زندگی با درد مزمن زنان سالمند طراحی شد. روش کار : مطالعه حاضر از نوع مداخله ای قبل و بعد بود که 30 نفر از سالمندان زن مبتلا به درد مزمن در مرکز جامع سالمندی میرداماد گرگان در سال 1397 مشارکت کردند. ابتدا پرسشنامه الگوی زندگی با درد مزمن قبل از مداخله تکمیل و سپس آموزش مراقبت تسکینی توسط بسته آموزشی به صورت گروهی انجام شد و مجددا پرسشنامه در مراحل بلافاصله، 1 ماه و 3 ماه بعد از آموزش تکمیل گردید. تحلیل داده با آزمون های میانگین و انحراف معیار ،تست فیشر (F)، گرین هاوس جیسر و بونفرونی در برنامه SPSS16 انجام شد. یافته ها: تغییرات میانگین قبل از آموزش مراقبت تسکینی با مراحل بلافاصله و سه ماه پس از آموزش تفاوت معنی دار آماری را نشان داد (P=0/003)، (P=0/004). مرحله بلافاصله و یک ماه پس از آموزش با مرحله سه ماه پس از آموزش تغییر معنا داری را نشان داد (P=0/001)، (P=0/002). در حیطه فردی مرحله بلافاصله پس از آموزش با هر دو مرحله یک ماه و سه ماه پس از آموزش تفاوت معنی دار آماری داشت (P=0/005) ، (P=0/000) و در حیطه اجتماعی فقط مرحله یک ماه پس از آموزش با سه ماه بعد تفاوت معنی داری را نشان داد( 0/005=P). نتیجه گیری: رشد میانگین الگوی زندگی سالمندان مبتلا به درد های مزمن در مراحل پس از آموزش مراقبت تسکینی نشانگر اهمیت و لزوم مراقبت تسکینی در دوران سالمندی بود. همچنین از موفقیت در آموزش سه ماه بعد نسبت به بلافاصله و یک ماه پس از آموزش ، می توان نتیجه گرفت که اختصاص زمان کافی، نقش بسیار مهمی در انتقال اطلاعات و آموزش مراقبتها در سالمندان دارد.کلیدواژه ها
مراقبت تسکینی،الگوی زندگی،زنان سالمند،درد مزمنمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.