بررسی تاثیر مدت زمان انتظار بیماران بر رضایت و فرآیند درمان: مرور سیستماتیک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دومین همایش ملی مراقبت و درمان
  • کد COI اختصاصی: CNTCONF02_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 653
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد طهماسبی قرابی

کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

امین ترابی پور

استادیار،گروه مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

چکیده

مقدمه : مدت انتظار بیماران یکی از عوامل موثر در رضایت بیماران و بهبود کیفیت خدمات ارایه شده است. این مرور سیستماتیک با هدف بررسی تاثیر مدت زمان انتظار بیماران بر رضایت و فرآیند درمان انجام گرفت.روش کار : این مطالعه بصورت مرور سیستماتیک بر روی مقالات منتشر شده بین سال های 1395 تا 1398 و 2015 تا 2018 انجام شد. به این منظور در پایگاههای اطلاعاتی مانند PubMed، Scopus،SID و IRAN MED، کلمات کلیدی (مدت زمان انتظار بیماران، رضایت بیماران، رضایت از فرآیند درمان، اثربخشی درمان ) کلیه مقالاتی که از سال 1395 و 2015 تا کنون در این زمینه به زبان فارسی و انگلیسی منتشر شده اند، بررسی شد. سپس با بررسی متن کامل مقالات، مقالات مرتبط با هدف این پژوهش انتخاب شدند. یافته ها : در جستجوی اولیه، تعداد 91 مقاله استخراج شد که بعد از بررسی، 38 مقاله برگزیده و پس از بررسی متن مقالات، تنها 19 مقاله مورد آنالیز قرار گرفتند.نتایج نشان داد زمان انتظار بر رضایت کلی بیماران، رضایت بیمار از پزشک، تسهیلات ارائه خدمت، فرآیند درمان، تضمین و مدیریت کیفیت، فرآیند ارتباط کارآمد با پزشک،کاهش زمان ویزیت و افزایش خطا در تشخیص، ازدحام بیش از حد بیماران، نارضایتی پرسنل و کادر درمان، خستگی روحی و جسمی پزشک و بیمار، افزایش و انتقال سریع بیماری، اختلال در رعایت بهداشت و نظافت، عدم اثربخشی و کارایی درمان و ایجاد تنش بین پرسنل، پزشک و بیمار موثر است. نتیجه گیری: با شناسایی عوامل موثر بر زمان انتظار بیماران و با اعمال مدیریت صحیح و بهره گیری از راهکارهای مفید می توان به کاهش این زمان و افزایش رضایت مراجعین و در نهایت به ارتقای کیفیت خدمات کمک کرد.

کلیدواژه ها

زمان انتظار، فرآیند درمان، رضایت بیمار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.