تاثیر مولفه های برنامه سازی تلویزیون کشاورزی بر رضامندی کشاورزان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش مدیریت آموزش کشاورزی، دوره: 11، شماره: 49
  • کد COI اختصاصی: JR_ITVHE-11-49_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 348
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نصیبه پورفاتح

دانشجوی دکتری آموزش کشاورزی، دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی اهواز، ایران.

علی رضا سید اسحقی

دانش آموخته کارشناسی ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران.

چکیده

این تحقیق با هدف بررسی تاثیر مولفه های ساختار برنامه سازی بر عملکرد شبکه های تلویزیونی کشاورزی از دیدگاه بهره برداران استان های خراسان رضوی، مرکزی و کرمان انجام شده است. جامعه آماری تحقیق شامل بهره برداران از سه روستای سه استان خراسان رضوی (برخودار)، مرکزی (کم برخوردار) و کرمان (نابرخوردار) شامل 280 نفر می باشد که بر اساس جدول مورگان221 نفر به عنوان حجم نمونه تعیین شد. روش نمونه گیری در تحقیق، روش نمونه گیری تصادفی ساده بوده و گردآوری داده با پرسش نامه انجام گرفته است. روایی پرسش نامه مورد استفاده از سوی گروهی از متخصصان موضوعی بررسی و تائید شد. و پایایی متغییرها با استفاده از آزمون آلفای کرونباخ (77/0 = α) تائید شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار spss21 و ضریب هم بستگی اسپیرمن و رگرسیون استفاده شد. تجزیه و تحلیل بخش توصیفی نشان داد که در استان مرکزی و خراسان رضوی ساختار و محتوا و در استان کرمان رعایت آداب، فرهنگ و سنن دارای بالاترین اولویت است. هم چنین نتایج نشان دادند که بین همه ی مولفه های ساختار برنامه سازی و عملکرد شبکه تلویزیونی رابطه مثبت و معنی داری در سطح یک درصد وجود دارد و سه مولفه زمان پخش برنامه، عامل های برنامه ساز، ساختار و محتوا 41 درصد از واریانس متغیر وابسته عملکرد شبکه های تلویزیونی را تبیین می کنند. نتایج به دست آمده از تحلیل رگرسیون نشان داد، سه مولفه زمان پخش برنامه، عامل های برنامه ساز، ساختار و محتوا قادربه تبیین 41 درصد از واریانس متغیر وابسته عملکرد شبکه های تلویزیونی می باشند. و هم چنین متغیر زمان بخش برنامه با مقدار 394/0 بیش از دیگر متغیرها بر عملکرد شبکه های تلویزینی تاثیرگذار می باشد.

کلیدواژه ها

ساختار برنامه سازی, تلویزیون کشاورزی, شبکه تلویزیونی, عامل های برنامه سازی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.