برنامه ریزی تاخیر برای بهبود میرایی نوسان توان در حضور تاخیرهای تصادفی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: فصلنامه مهندسی برق دانشگاه تبریز، دوره: 50، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_TJEE-50-1_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 406
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول اصغری

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه آزاد - واحد علوم و تحقیقات تهران

بابک مظفری

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه آزاد - واحد علوم و تحقیقات تهران

تورج امرایی

دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر - دانشگاه خواجه نصیر طوسی

چکیده

کارایی محرک­ها در یک سیستم­ تاخیر زمانی ممکن است به دلیل تحلیل پایداری محافظه کارانه محدود شود؛ یا این­که نتایج به­دست­آمده از روشهای بهینه­سازی که در پایدارسازی سیستم کنترلی مورد استفاده قرار میگیرند نسبت به وجود تاخیرهای تصادفی غیر قابل اطمینان شود. زمانیکه در حلقه فیدبک یک سیستم کنترل میرایی نوسان توان، (POD)، برای دریافت سیگنالهای راه دور از شبکه­های مخابراتی استفاده شود، طبیعتا یک سیستم کنترل میرایی نوسان توان همراه با تاخیرهای تصادفی (POD-RD) شکل می­گیرد. در این مقاله، یک روش جدید طراحی برای بهبود عملکرد سیستم کنترل POD-RD­ برمبنای روش برنامه­ریزی تاخیردار سیگنال کنترلی پیشنهاد شده است. این روش در دو گام پیاده­سازی می­شود. در گام اول با بهینه­سازی حریم طیفی و با فرض مقدار میانگین برای تاخیرهای مخابراتی، مقدار اولیه تاخیر اعمالی به سیگنال کنترلی و نیز مقدار اولیه پارامترهای کنترل­کننده تعیین می­شوند. در گام بعد برای درنظرگرفتن اثر تصادفی تاخیرهای مخابراتی، در یک روند تکراری مقدار بهینه تاخیر در سیگنال کنترلی و نیز پارامترهای بهینه کنترل­کننده تعیین می­شوند. در این بهینه­سازی هدف حداقل کردن مقدار حریم طیفی و گشتاور مرتبه دوم حول آن تعریف شده است. امکان­سنجی روش پیشنهادی با شبیه­سازی و آزمایش بر روی سیستم آزمون چهار ماشینه ارزیابی شده است. نتایج حاکی از آن است که روش مذکور می­تواند عملکرد مقاومی را در سیستم قدرت مورد مطالعه بوجود آورد.

کلیدواژه ها

برنامه ریزی تاخیر, میراساز نوسان توان, تاخیرهای تصادفی, حریم طیفی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.