تاثیر پس نشستگی های قائم setback روی پریود سازه های فولادی با بادبند EBF

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: نهمین کنفرانس بین المللی زلزله و سازه
  • کد COI اختصاصی: CESCM09_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر محسنی

دانشجوی کارشناسی ارشد سازه –دانشکده مهندسی عمران-دانشگاه بردسیر

فرشاد مهرابی

استاد دانشکده مهندسی عمران - دانشگاه بردسیر

عباس سیوندی

استاد دانشکده مهندسی عمران - دانشگاه بردسیر

چکیده

با توجه به شرایط جامعه امروزی تنوع و زیبایی مدل های سازه که گاها پس نشستگی های قائم setback را در سازه ایجاد می کند. پس نشستگی های قائم setback به عقب نشینی دهانه سازه با افزایش ارتفاع اطلاق می گردد . تاثیر این پس نشستگی ها روی سازه لزوم تحقیق در خصوص رفتار این نوع سازه ها را دو چندان می کند تا با دانشی بیشتر در مورد پاسخ سازه به هر نوع تغییر شکل سازه بتوانیم درک بهتری از آن حالت داشته باشیم بدین منظور در این پژوهش به مدل سازی 42 سازه 3و 6و 9طبقه با ست بک هایی یک طرفه و دو طرفه در جهت محور x سازه مورد توجه قرار گرفت سپس هر کدام را یکبار در قاب خمشی و بار دیگر در قاب ساده با مهار بند EBF مدلسازی گردید و به مقایسه آنها پرداخته شد نکته ی قابل توجه تاثیر بسزای اشکال سازه روی پریود سازه های هم وزن بود که لزوم برسی بیشتر در مورد شکل سازه را نشان می داد در ادامه آنها را تحت تحلیل دینامیکی طیفی وایین نامه های ایران 3و 2 آنالیز کرده و دوره تناوب مود اول و دوم وسوم جهت مقایسه استخراج گردید و پس از مقایسه سازه های هم جرم و بررسی و مطالعه بیشتر روی مدل ها رابطه ای استخراج گردید که پارامتر s نام گرفت . نتایج نشان می دهد با افزایش این پارامتر مقدار پریود سازه هم افزایش می یابد والبته از روابط بین پارامتر های این فرمول میتوان درک جامعی از رابطه شکل سازه با پریود آن پیدا کرد و پژوهش حاضر این نتیجه را در بر داشت که در سازه هایی با شکل های متفاوت اما وزن مشابه و المان های سازه ای مشابه به دلیل ست بک می توان دارای دوره تناوب هایی تا 15 درصد متفاوت داشت که این نقش مهم اثر کاهش دهانه قاب در ارتفاع روی رفتار آن را نشان می دهد

کلیدواژه ها

ست بک,عقب نشینی ارتفاعی ,پریود , دوره تناوب ,سازه های فولادی , مهاربند ebf

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.