مقاوم سازی بیمارستان های موجود و بهبود تاب آوری آنها در بلایای طبیعی مطالعه موردی مقاوم سازی بیمارستان های نیمه اسکلت یا مصالح بنایی با استفاده از مش بندی و شاتکریت مقاوم سازی بیمارستان های سازه بتنی با استفاده از الیاف FRP

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره تخصصی و سومین کنگره بین المللی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات
  • کد COI اختصاصی: HBFMMED06_028
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 847
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی عماری

متخصص جراحی عمومی ، رئیس بیماریتان الغذیر شهرستان ابهر

الهام موحد

دانشجوی دکترای عمران سازه ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین ، دانشکده عمران و نقشه برداری مسئول دفتر فنی شبکه بهداشت و درمان و بیمارستان الغدیر ابهر

چکیده

بیمارستان ها جزو اماکن های عمومی با سطح عملکرد خدمت رسانی بی وقفه با شرایط خاص می باشند و می بایست در شرایط بحران قابل بهره برداری بوده و ایمن باشند، بنابراین لازم است در طراحی بیمارستان ها از ضوابط به خصوص استفاده گردد، بدین منظور استانداردهای خاصی پیشنهاد شده است که می توان به 1. استاندارد برنامه ریزی و طراحی بیمارستان ایمن 2. دستورالعمل مرتبط با فضاهای درمانی و بیمارستانی 3. جداول راهنمای طراحی معماری فضاهای درمانی بیمارستانی 4. ضوابط تعیین سطح زیربای بیمارستان های عمومی 5. دستورالعمل شرایط و نحوه انتخاب زمین مراکز درمانی و بیمارستانی و... اشاره کرد. استفاده از این استانداردها و اجرای صحیح دتیل ها و دستورکارها تا حدودی بیمارستان ها را در مقابل بلایای طبیعی مصون نموده است، عمده مشکلات بیشتر در بیمارستان های قدیمی و یا بیمارستان هایی می باشد که تمامی یا برخی از استانداردها در آن رعایت نشده است در این تحقیق که بر پایه مطالعات کتابخانه ای و میدانی انجام شده است به دو روش مقاوم سازی برای بهبود تاب آوری بیمارستان ها اشاره شده است: مقاوم سازی بیمارستان های نیمه اسکلت یا مصالح بنایی با ستفاده از مش بندی و شاتکریت 2.مقاوم سازی بیمارستان های سازه بتنی با استفاده از الیاف FRP که این روش ها تاثیر بسزایی در بهبود تاب آوری بیمارستان ها خواهند داشت.

کلیدواژه ها

بیمارستان های تاب آور، مقاوم سازی ،شاتکریت،الیاف FRP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.