بررسی تطبیقی بیمارستان های سنندج از منظر تاب آوری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: ششمین کنگره تخصصی و سومین کنگره بین المللی ساخت بیمارستان و مدیریت منابع و تجهیزات
  • کد COI اختصاصی: HBFMMED06_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 848
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

لیلا امامی

رئیس گروه طراحی و مشاوره، ،مدیریت منابع فیزیکی و طرح های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، سنندج، ایران

کامران اسدی

کارشناس مسئول نگهداشت ، ،مدیریت منابع فیزیکی و طرح های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، سنندج، ایران

وحید رومی

رئیس گروه پیمان رسیدگی، ،مدیریت منابع فیزیکی و طرحهای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، سنندج، ایران

مختار یزدان پناه

رئیس گروه نگهداشت، مدیریت منابع فیزیکی و طرحهای عمرانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، سنندج، ایران

سمیه پربار

کارشناس ارشدمهندسی علوم و صنایع غذایی، ،مدیریت منابع فیزیکی و طرح های عمرانی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ، سنندج، ایران

چکیده

استان کردستان با اقلیم سرد و کوهستانی در غرب کشور و با مرکزیت سنندج، برر روی گسل پر خطر زاگرس می باشد. آمادگی بیمارستان ها به عنوان یکی از مراکز مهم مواجهه با اثرات نهایی تغییرات اقلیمی بر سلامت از نقر و جایگاه ارزنده ای برخوردار است. در شهر سنندج بیمارستان های کوثر، بعثت، توحید و قدس تحت مدیریت دانشگاه علوم پزشکی همچنین بیمارستان تامین اجتماعی، ارتش ، سپاه و بیمارستان هایی در بخش خصوص همچون سیدالشهدایی و آریا به امداد و خدمات رسانی مشغول هستند. در این چستار بررسی تزبیقی بیمارستان های کوثر ، بعثت و توحید سنندج از منظر تاب آوری مورد مطالعه قرار می گیرند.هدف کاربردی: آسیب شناسی ساختمان و محل استقرار بیمارستان ها و بررسی سایر شاخص های مهم تاب آوری و ارائه راهکار در هنگام خطر هدف ویژه : بیان چالش ها ، محدودیت ها و نقاط ضعف و قوت (فرصت ها و تهدیدها) از منظر تاب آوری بیمارستان ها روش تحقیق: در این پژوهش با روش کتابخانه ای و اسنادی به مطلعه بیمارستان و با روش کیفری و جستجوی اینترنتی از بانک ها و پایگاه های خارجی و سایت و مجلات تخصصی مرتبط با موضوع به بررسی و شناخت شاخص های تاب آوری بیمارستان ها پرداخته می شود.نتایج: با توجه به اینکه بیمارستان از مطالعات اولیه فاز صفر و یک و دو معماری و سازه و تاسیسات، توجه به زیرساخت ها و شرایط خاص اقلیمی و محیطی شکل می گیرند، اتخاذ استراتژی های تاب آوری و پایدار سازی بیمارستان موجب تداوم خدمت رسانی بیمارستان ها در شرایط ناپایدار محیطی و اقلیمی خواهد بود. همچنین با توجه به بررسی های انجام گرفته در این پژوهش، بیمارستان کوثر نسبت به سایر بیمارستان ها از میزان تاب آوری مطلوب برخوردار می باشد . بیمارستان توحید بایستی مقاوم سازی شود و بیمارستان بعثت با استفاده از تمهیدات لازم همچون ایجاد پد بالگرد مناسب دارای شاخص های مناسب تاب آوری خواهد شد.

کلیدواژه ها

تاب آوری، بیمارستان کوثر، بیمارستان بعثت، بیمارستان توحید، شاخص های تاب آوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.