محور مقاله: حاصلخیزی خاک، تغذیه گیاه و کشت گلخانه- اثرات تراکم پیاز مادری و میزان کودهای نیتروژن دار بر عملکرد بذر پیاز سفید ساری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI16_640
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 679
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی چراتی

استادیار بخش تحقیقات خاک و آب مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

چکیده

الگوی مناسب کاشت سوخ های پیاز مادری و میزان مصرف کود نیتروژن دار از منابع دسترس جهت تولید بذر مرغوب داخلی پیاز سفیدساری به عنوان رقم محلی مازندران از جمله پرسش ها و دغدغه های کشاورزان منطقه می باشد. لذا به منظور بررسی اثرات تراکم پیاز مادری ومیزان کودهای نیتروژن دار بر روی برخی صفات مرتبط با عملکرد بذر پیاز سفید ساری، آزمایشی به صورت اسپلیت فاکتوریل در قالب طرح پایهبلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و در ایستگاه تحقیقات زراعی قراخیل وابسته به مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی مازندران اجرا شد. فاکتورتراکم پیاز در سه سطح فاصله سوخ 10، 20 و 30 سانتی متر بر روی ردیف و سه سطح نیتروژن خالص به میزان 30، 40 و 50 کیلوگرم در هکتار ازدو منبع اوره و سولفات آمونیوم انجام شد. نتایج نشان داد که می توان با کشت سوخ های با قطر 5 سانتی متر و با فاصله بوته بر روی ردیف 30 سانتی متر و با فواصل خطوط 50 سانتی متر و با مصرف کود سولفات آمونیم به مقدار 200 کیلو گرم در هکتار (معادل 40 کیلوگرم نیتروژنخالص) بیشترین بذر پیاز سفید ساری به میزان 432/7 کیلوگرم در هکتار تولید کرد.

کلیدواژه ها

پیاز خوراکی، تولید بذر، سوخ، کود شیمیایی، مازندران

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.