محور مقاله: پیدایش و رده بندی خاک- مطالعه خاکشناسی پارینه یک خاک قدیمی در منطقه حر م ک، شرق ایران

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI16_634
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 695
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود آزمون

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم خاک دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل

علی شهریاری

استادیار گروه علوم خاک دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل

فرهاد خرمالی

استاد گروه علوم خاک دانشکده آب و خاک، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محمدنبی گرگیج

دانشیار گروه زمین شناسی دانشکده علوم پایه، دانشگاه سیستان و بلوچستان

ابوالفضل بامری

مربی گروه علوم و مهندسی خاک دانشکده آب و خاک، دانشگاه زابل

چکیده

خاک های قدیمی (پالئوسول ها)، خاک هایی هستند که در شرایط محیطی گذشته تشکیل شده اند ولی توسط رسوبات جوان تر مانندلس ها، رسوبات انتقال یافته یخچالی و رسوبات آبرفتی دفن شده اند و به همین دلیل در فراهم آوردن اطلاعات و داده های مختلف در مورد اقلیم ومحیط گذشته می توانند بکار گرفته شوند. لذا این پژوهش با هدف مطالعه خاکشناسی پارینه یک خاک مدفون در منطقه حرمک در شمال شهرزاهدان در استان سیستان و بلوچستان جهت بازسازی شرایط محیط گذشته در سال 1397 انجام شد. به این منظور پس از بررسی میدانی، ازلایه های خاک قدیمی توالی مورد نظر نمونه برداری شد. آزمایشات بافت خاک، هدایت الکتریکی، واکنش خاک، کربنات کلسیم معادل و تهیهمقاطع نازک از نمونه های جهت بررسی های ریز ریخت شناسی خاک انجام شد. در نهایت، با توجه به نتایج بدست آمده به تبیین شرایط خاکساز ومحیط گذشته پرداخته خواهد شد. نتایج مطالعات ریخت شناسی، بافت خاک و ریز ریخت شناسی خاک حضور افق آرجیلیک با ضخامت حدود300 سانتیمتر را تائید نمود. با توجه به شرایط خاکسازی کنونی منطقه این مسئله نشان دهنده شرایط محیطی متفاوت با شرایط حال (بخصوصبه لحاظ اقلیم و پوشش گیاهی) در زمان تشکیل این خاک قدیمی می باشد.

کلیدواژه ها

افق آرجیلیک ، ریز ریخت شناسی خاک، اقلیم گذشته، محیط گذشته، اواخر الیگوسن

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.