محور مقاله: پدومتری و ارزیابی خاک ها- نقشه برداری رقومی کلاس های خاک در اراضی شیب دار پایاب سد آزاد استان کردستان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI16_526
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 370
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب زین الدینی

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران

شاهرخ فاتحی

استادیار پژوهش، بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویجکشاورزی، کرمانشاه، ایران

حسن معصومی

امور کشاورزی، اقتصادی و اجتماعی، مهندسین مشاور یکم. تهران، ایران

شاجع الدی فلاحی

امور کشاورزی، اقتصادی و اجتماعی، مهندسین مشاور یکم. تهران، ایران

چکیده

در این پژوهش عملکرد مدل های شبکه عصبی مصنوعی (ANN) و درخت تصمیم (C5.0) برای پیش بینی زیرگروه های خاک در اراضیشیب دار پایاب سد آزاد واقع در استان کردستان با مساحت 3 / 2178 هکتار ارزیابی شد. برای این منظور، 84 خاکرخ بر روی یک شبکه منظم 500در 500 متر مورد مطالعه قرار گرفت. هر یک از خاکرخ ها به دقت تشریح، و از افق های مختلف آن نمونه برداری و سپس تجزیه آزمایشگاهی روینمونه های خاک صورت گرفت و بر اساس روش تاکسونومی خاک آمریکایی تا سطح زیرگروه، رده بندی شدند. متغیرهای محیطی به عنوانورودی های مدل ها از مدل رقومی ارتفاع و تصاویر ماهواره سنتیل B استخراج گردیدند. برای ارزیابی صحت مدل ها از شاخص های صحت عمومیو کاپا استفاده شد. نتایج نشان داد فراوانی زیرگروه Typic Haploxerepts در منطقه ی مطالعاتی در مقایسه با سایر زیرگروه ها بیشتر است. مدلOA=0/62)ANN= و Kappa=0/56) در مقایسه با مدل OA=0/54)C5.0 و Kappa=0/41) برای پیش بینی زیرگروه های خاک صحتعمومی و شاخص کاپای بالاتری داشت، در واقع کلاس های خاک را با صحت بیشتری پیش بینی نموده که با واقعیت منطقه همخوانی بیشتری دارد.

کلیدواژه ها

سد آزاد، متغیرهای محیطی، رایان آموختی، نقشه برداری رقومی خاک

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.