محور مقاله: فناوری های نوین در علوم خاک- تاثیر کود گاوی و بیوچار حاصل از آن بر جزء بندی فسفر معدنی خاک

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: شانزدهمین کنگره علوم خاک ایران
  • کد COI اختصاصی: SSCI16_485
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 351
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صفورا ناهیدان

استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه همدان

مشهید قاسم زاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه همدان

چکیده

استفاده از کودها و بهسازهای آلی می تواند نقش موثری در افزایش فراهمی عناصر غذایی چون فسفر داشته باشد . یکی از بهسازهای آلیکه اخیرا جنبه های استفاده از آن بر دسترسی عناصر غذایی مورد توجه بسیاری از پژوهشگران قرار گرفته است، بیوچار می باشد. هدف از پژوهشاخیر بررسی اثر کود گاوی و بیوچار حاصل از آن بر بر اجزای فسفر معدنی یک خاک آهکی بوده است. در این پژوهش از لایه 0 تا 15 سانتیمترییک خاک کشاورزی در روستای حیدره در استان همدان نمونهبرداری شد. نمونه خاک با مقادیر 0 ، 1 ، 2 و 5 درصد کود گاوی و بیوچار آن تیمارشدند. کاربرد بهسازهای کود گاوی و بیوچار آن اجزای فسفر معدنی را نسبت به شاهد افزایش داد. اکثر اجزای فسفر در تیمارهای دارای بیوچاربیشتر از تیمارهای دارای کود گاوی بود. بیشترین تاثیر بهسازها بر فسفر معدنی محلول و تبادلی و کمترین تاثیر آن ها بر فسفر پیوند یافته باکلسیم بود. به طور کلی بیوچار کود گاوی میتواند با تغییر شکل های فسفر به ویژه افزایش شکل محلول و تبادلی آن در افزایش فراهمی فسفر درخاک موثر و کارآمد باشد.

کلیدواژه ها

کود گاوی، بیوچار کود گاوی، جزء بندی فسفر معدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.