اثرات مصرف کودهای شیمیایی در منابع آبی دشت فومنات در استان گیلان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین کنگره چالشهای کود در ایران
  • کد COI اختصاصی: FERTILIZER01_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1105
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجمه بلوک اذری

کارشناس ارشد مهندسی منابع آب -مهندسین مشاور طیف ساز سبز

چکیده

دهه 1330 قبل از آنکه تولید و مصرف کودهای شیمیایی در کشور مطرح شود، کودهای آلی در سطح کشور رایج بود، همزمان با ورود کودهای شیمیایی به کشور ، سازمان ترویج کشاورزی مصرف این نوع کودها را تشویق نمود. بسیاری از زارعین کودهای شیمیایی را حرام دانسته و جرات نزدیکی به آنها را نداشتند ولی با گذشت زمان و انجام مسایل ترویجی کار به جایی رسید که در بعضی از مزارع تا چهار تن در هر هکتار کود شیمیایی مصرف می شود . در این مطالعه با توجه به اینکه در دشت فومنات ، محصول عمده کشت شده برنج می باشد و با توجه به مراحل کاشت ، داشت و برداشت برنج و انواع روشهای کشت (سنتی و مکانیزه) و کسب اطلاع از سازمان جهاد کشاورزی استان بعنوان متولی امور، تاثیر کودهای شیمیایی ازته و فسفره (اوره و فسفات ها) مورد بررسی قرار گرفت. بر این اساس در هفت ماه از سال و از نقاط مختلف نمونه های آب و خاک رودخانه های منتخب، تهیه و میزان فرمهای ازت (ازت کل ، نیترات و آمونیاک) فسفر( فسفر قابل جذب) ، اسیدیته pH و هدایت الکتریکی EC و مقادیر باقیمانده این مواد در نمونه آب و در نمونه های خاک اندازه گیری شد تا بتوان تغییرات آنرا در طول هفت ماه و همچنین با استاندارد های جهانی مقایسه کرد تا هم به میزان آلودگی و هم به منبع آلودگی پی برد زیرا ترکیبات فوق در محیط طبیعی به مقادیر کم یا زیاد وجود دارند

کلیدواژه ها

مصرف کودهای شیمیایی، دشت فومنات

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.