ارزیابی استفاده از منابع مختلف کودهای آلی در زراعت زعفران

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین کنگره چالشهای کود در ایران
  • کد COI اختصاصی: FERTILIZER01_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4766
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمدرضا محمدزاده

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی- بخش تحقی

چکیده

زعفران به عنوان گرانترین محصول کشاورزی و ادویه ای جهان جایگاه ویژه ای در بین محصولات صادراتی ای ران دارد.در زراعت زعفران کشاورزان عموماً از کودهای گاوی استفاده می کنند. منابع دیگر کودهای آلی مانند کود مرغ ی و کمپوست ضمن در دسترس بودن، دارای قیمت مناسبی نیز می باشند. به نظر می رسد که در صورت کسب نتا یج مثبت کم ی و کیف ی می توان از این کودها در کشت زعفران استفاده نمود. این آزمایش در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار و به مدت 6 سال 88-83 بر روی خاکی شنی لوم در ایستگاه تحقیقات گناباد به اجرا درآمده است . تیمارها ی ک ود آل ی مورداستفاده این آزمایش شامل کودهای گاوی، مرغی و کمپوست زباله شهری بود. کود گاوی به میزان 35و50 و 65 تن در هکتار کود کمپوست (کارخانه کود آلی مشهد) به میزان 28 و 40 و 52 تن در هکتار و کود مرغی به م ی زان 7 ، 10 و 13 تن در هکتار همراه با کاشت پیاز مصرف گردید.از سال دوم به بعد به میزان یک سوم تیمارهای کودی اعمال شده در سال اول به کرتها داده شد. نتایج نشان داد که هر سه نوع کود اثرات مثبتی بر عملکرد گل داشته اند . در طول آزما یش بیشتر ین می انگین عملکرد گل زعفران از تیمار مصرف کود گاوی به مقدار 35 تن در هکتار بدست آمدو در مقدار های بالاتر مصرف کود گاوی عملکرد کاهش یافت . در مقابل، نسبت های بالاتر مصرف کود های مرغی و کمپوست همراه با رون د ی افزایش ی در تولید گل بود.نتایج نشان داد که میانگین عملکرد گل در تیمارهای 52 تن در هکتار کود کمپوست، 35 تن در هکتار کود گاوی و 13 تن در هکتار کود مرغی با یکدیگر تفاوت معنی داری نداشت و نتیجه آن که در زراعت زعفران م یتوان از ک ود های کمپوست و مرغی به عنوان منابع دیگری از کود های آلی کود گاوی استفاده نمود

کلیدواژه ها

زعفران،کود گاوی، کود مرغی ،کمپوست شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.