ضرورت نگرش به کشاورزی ارگانیک
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین کنگره چالشهای کود در ایران
- کد COI اختصاصی: FERTILIZER01_095
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1554
نویسندگان
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
چکیده
علت رشد سریع سیستم کشاورزی ارگانیک را می توان نیاز جامعه، اقتصادی بودن و اهمی ت اکولوژیکی آن دانست .پیشرفت تکنولوژی، علوم پزشکی و مشخص شدن اثرات سوء و ناهنجار بقایای مواد شیمیایی در تولیدات کشاورزی که باعث بروز انواع سرطان ها و اثرات مضر، بر روی سلسله اعصاب در انسان و حیوان گردیده منجر به هوشیاری جوامع به این موضوع و استقبال از تولیدات عاری از هرگونه باقیمانده شیمیایی گشته است. در سال 2003 کشاورزی ارگانیک تقریباً در 100 کشور جهان اجرا شده و مناطق تحت مد یریت ارگانیک نی ز به طور مداوم درحال افزایش است. در برخی از کشورها آمار صحیحی از نحوه و میزان مساحت تحت مد یریت کشاورز ی ارگانیک دردسترس نمی باشد. بررسی ها نشان م یدهند که مساحت اراضی تحت مدیریت ارگانیک جهان از 15/8 میلیون هکتار در سال 2000 به 20/4 میلیون هکتار در سال 03 افزایش یافته است. قار هی اقیانوسیه - استرالیا بخش بزرگی از اراضی تحت مدیریت ارگانیک به خود اختصاص داده است به طور یکه در سال 2003 ، مساحت این اراضی برابر 10061 هزار هکتار معادل 41/8 درصد کل اراضی تحت مدیریت ارگانیک جهان بوده است. در کشور طبق اطلاعات کمیته محصولات ارگانیک، کل سطح کشت محصولاتی که بدون استفاده از سموم و کودهای شیمیایی تولید شده اند، حدود 239 هزار و 462 هکتار ک ه شامل 125 هزار و 802 هکتار محصولات باغ ی و 113 هزار و 659 هکتار محصولات زراعی است. به طور کلی میزان سطح کشت محصولات زراعی و باغی که تولید آنها بدون استفاده از ک ود و سم انجام می گیرد و به ترتیب یک و 7/2 درصد از کل سطوح زیر کشت محصولات زراعی و باغی کشور را تشکیل می دهد.کلیدواژه ها
سطح کشت، کشاورزی ارگانیک، محصولات زراعی و باغیمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.