ارزیابی اقتصادی و چالش ها و را هکارهای مصرف بهینه کود در ایران
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین کنگره چالشهای کود در ایران
- کد COI اختصاصی: FERTILIZER01_089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2059
نویسندگان
عضو هیئت علمی و مدیر مرکز تحقیقات کشاورزی شهرستان بروجرد
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه شهید چمران اهواز
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس
چکیده
از مزایای کودهای شیمیایی در ایران بهای ارزان، کاربرد سهل و آسان و درآمد کاذب کوتاه مدت (بدون توجه به استهلاک سرمایه اصلی یعنی خاک و مواد آلی آن) است. نظرات بانک جهانی درباره مصرف کودهای شیمیایی در ایران می تواند مؤید مصرف نامتعادل کود در کشور باشد که عبارتند از: توزیع نابرابر کودهای شیمیایی، نظام قیمت گذاری نامناسب، عدم توازن بین کود شیمیایی در دسترس و کودشیمیایی مورد نیاز و ضعف تحقیق در کاربرد کود. این تحقیق کتابخانه ای بوده و با مرور مقالات ارائه شده در همایش ها و مجلات علمی، تهیه شده است. باتوجه به یافته های دانشمندان به ازای یک درصد افزایش بازیافت ظاهری نیتروژن، 235 میلیون دلار صرفه جویی در مصرف کودهای نیتروژنه حاصل می شود. مصرف بهینه انواع کودها یکی از راه هایی است که در راستای سیاست های توسعه پایدار کشاورزی از اهمیت بسزایی برخوردار است. به کارگیری رو شهای نوین مدیریتی که اساس آن ها بر افزایش کارآیی مصرف آب و کود استوار باشد نه تنها باعث افزایش تولیدات کشاورزی و کاهش هزینه تولید می گردد، بلکه نگران یهای ناشی از آلاینده بودن محصولات کشاورزی را نیز به حداقل می رساند. با توجه به ضرورت هدفمند شدن سیاست های حمایتی و توجه به یارانه تخصص و مهارت آموزی و مدیریت لازم است بخشی از یاران ههای سخت افزاری به یارانه های نرم افزاری تبدیل شود، زیرا مؤثرترین، سریع ترین، اقتصاد یترین و پایدارترین عامل در فرآیند توسعه و ارتقاء بهره وری، منابع انسانی است.کلیدواژه ها
کارایی زراعی، صرفه جویی، پایداری و توسعهمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.