بررسی کیفیت مصرف کود در واحدهای تولیدی گل و گیاهان زینتی استان مرکزی « مطالعه موردی: شهرستا نهای محلات و خمین
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین کنگره چالشهای کود در ایران
- کد COI اختصاصی: FERTILIZER01_087
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1270
نویسندگان
مدیر امور پژوهشی مرکز آموزش عالی عالی امام خمینی(ره) وزارت جهادکشاورز
چکیده
از دیرباز ایرانیان گل و گیاهان زینتی را برای تزیین باغچه، باغ ها و تفرجگاه ها استفاده نموده اند و در باغ های زیبا و اصیل ایرانی جلوه ویژه ای داشته است. تولید تجاری آن در ایران از قدمتی حدود یک قرن برخوردار است که تا سال 1357 رشد بسیار محدودی داشته اس پت. س از آن با ممنوع شدن واردات گل و گیاهان زینتی، توسعه کمی و کیفی آن به سرعت آغاز شد و هر سال بیش از 10 % بر سطح زیرکشت آن افزوده شده است. برای مثال، رشد سطح گلخان هها طی سال های 81-75 در حدود 300 % بوده و از این نظر در بین سایر محصولات کشاورزی رتبه مناسبی داشته است و این موضوع بیانگر کشش پذیری بازارهای داخلی و خارجی است. این روند در دهه گذشته با وجود افزایش مصرف داخلی، بدلیل توسعه اقتصادی کشور، همچنان روند صعود ی ط ی کرده و هم اکنون سالانه 15-10 میلیون دلار ار زآوری دارد. کارشناسان ظرفیت صادرات 200 میلیون دلاری را برای این صنعت برآورد کرده اند که در صورت رفع مشکلات موجود در فرایند تولید، بازاریابی، بازاررسانی و صادرات، کاملا دس ت یافتنی است . از مهمترین مناطق تولید و صادرات گل و گیاهان زینتی ایران، شهرستان های محلات و خمین در استان مرکزی می باش ند که برخی مسائل فنی مانند ضعف فرایند کاربردهای کودهای اختصاصی در تولید و پرورش گل و گیاهان زینتی تأثیر منفی فراوانی بر کاهش کیفیت و کمیت تولید داشته است. نبود اطلاعات علمی جامع از چگونگی مصرف کودهای اختصاصی در واحدهای تولید گل و گیاهان زینتی، مسئله تحقیق حاضر است. نوع پژوهش توصیفی بوده و از روش پیمایش ی بر ای انجام آن استفاده شده است . جامعه آماری گلخان هداران شرکت های تعاونی تولید گل و گیاهان زینتی شهرستان های فوق بوده( 541 نفر) که از طریق فرمول ک وکران، 142 نفر برگزیده شدند. ابزار سنجش پرسشنام های است که اعتبار ظاهری آن، توسط 10 نفر از اعضای جامعه آماری و پایایی آن نیز با انجام آزمون کرونباخ آلفا تأیید گردید(با ضریب 0/92 مهمترین یافت ههای تحقیق نشان می دهد که بیش از 60 درصد تولیدکنندگان مورد بررسی بصورت غیر حرفه ای از کود استفاده می کنند و بیشتر از کودهای معمولی سازگار با واحدهای زراعی و باغی، بهره برداری م یکنند . از طرفی ، در دسترس نبودن، گرانی کودها و نداشتن دانش بهره برداری بهینه از چنین نهاده هایی؛ دلایل اصلی عدم کاربرد کودهای اختصاصی پرورش گل و گیاهان زینتی می باشند.کلیدواژه ها
کودهای خاص، گل و گیاهان زینتی، کیفیت مصرفمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.