بررسی انتقادی تفسیر ابن عاشور

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوفصلنامه آموزه های قرآنی، دوره: 17، شماره: 31
  • کد COI اختصاصی: JR_QURN-17-31_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 518
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی کرامتی

مدیر دفتر طرح و برنامه دبیرخانه شورای عالی حوزه علمیه خراسان

سیدمحمد مرتضوی

دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد

ایوب اکرمی

استادیار دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

محمدطاهر بن عاشور (12961393 ق.) عالم و فقیه تونسی با توجه به جامعیت و احاطه بر علوم مختلف، در کتاب سی جلدی التحریر و التنویر، آیات قرآن را تفسیر کرده است. مقاله پیش رو در پی پاسخ به این پرسش است که آیا ابن عاشور توانسته به دور از هر عیب و نقصی به هدف خود دست یابد نویسنده پس از بررسی تفسیر ابن عاشور، نخست به معرفی مولف و ساختار تفسیری او پرداخته، سپس اشکالات وی را کشف، تبیین و پس از آن به برخی از مصادیق آن اشاره می کند. بخشی از آسیب ها و اشکالاتی که در این مقاله ذکر شده، اشکالات ساختاری، و بخشی از آن ها اشکالات روشی است که اهم آن عبارت است از: ضعف تقسیم بندی، حجم زیاد و ایراد مطالب غیر ضروری، ضعف استدلال، نقل نادرست اقوال، ارجاع نامناسب، کم توجهی به تناسب و نظم میان آیات، ناآشنایی با تشیع و تحمیل آرای فرقه ای بر آیات. روشی که در تحقیق پیش رو اتخاذ گردیده، انتقادی بوده است.

کلیدواژه ها

آسیب شناسی, تفسیر, ابن عاشور, التحریر و التنویر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.