ارزش در معرض خطر تکنیکی در محاسبه ریسک بازار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس مهندسی صنایع، اقتصاد و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: IEEM01_049
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 791
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا عسکرزاده دره

استادیار مهندسی مالی دانشگاه ازاد اسلامی واحد یزد

غلامعباس نظری فتح آباد

دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

سید علیرضا زکی پور دزفولی

دانشجوی دکتری تخصصی مهندسی مالی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد

روح الله ایروانی

ایروانی

چکیده

جهانی سازی تجارت و تغییر ساختار شکل بازارهای مالی بین المللی ، ریسک هایی که بنگاه های در معرض آنها قرار می گیرند را بطور گسترده تغییر داده اند. امروزه از یکسو هزینه ها و درآمدهای بنگاه ها با ریسک های پیچیده ای که از تعاملات کسب و کار جهانی و تصمیم گیری های مالی و از سوی دیگر با عدم اطمینان از قیمت های کالا و نرخ های ارز و نرخ های بهره و ارزش های سهام مواجه هستند. این ریسک ها تصمیم گیری را در کسب و کار پیچیده می نماید و بنگاه های را مواجه با وقایعی می کند که می تواند ارزش بنگاه ها را تحت تاثیر قرار دهد. فهم درک صحیح از ریسک ها و مدیریت آنها می تواند تصمیم گیری را بهبود بخشیده و ارزش بنگاه ها را حفظ نماید. همزمان با ظهور ابزارهای مشتقه در دهه هشتاد، مدیریت ریسک با چالش جدیدی فرا روی خود مواجه گردید. چرا که روش های سنتی مدیریت ریسک دیگر پاسخگوی کنترل ریسک های ناشی از این نوع ابزارهای نوپا نبود. از این رو استفاده از مدل Value at Risk(VaR) یا ارزش در معرض خطر توسط بانک های آمریکایی شروع شد و عمومیت پیدا کرد. با استفاده از تکینیک VaR که می توانست ریسک موجود در پرتفوی را اندازه گیری کند، بانک ها توانستند مدلی کلی جهت سنجش زیان اقتصادی را توسعه دهند. تکنیک VaR در ابتدا در موسسات مالی برای اندازه گیری ریسک و زیان های احتمالی در معاملات پرتفوی مورد استفاده قرار گرفت درحالیکه VaR تکنیکی است که دارای کاربردی در مدیریت ابزارهایمالی حساس نسبت به بازار حساس از قبیل ابزارهای مشتقه مثل : اختیار معامله ، سوآپ و ... می باشد. اعتقاد بر این است که VaR کاربردی گسترده تر در حل مشکلات بنگاه ها دارد.

کلیدواژه ها

ریسک , ارزش در معرض خطر , پرتفوی , Va

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.