برنامه پیشنهادی مدیریت جامع کود در سطح کشور

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین کنگره چالشهای کود در ایران
  • کد COI اختصاصی: FERTILIZER01_065
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1334
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرزاد مستشاری محصص

استادیار پژوهشی و رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین

چکیده

کود جزء کلیدی فناوری های تولید بهینه محصول و افزایش بهره وری م یباشد در عصر حاضر مدیریت کود بر اساس سیستم های زراعی، باغی و استفاده کامل از منابع کودهای مختلف دو استراتژی مهم و قابل توجه مدیریت تغذیه ای است . امروزه در کشور مدیریت کاملاً صحیحی برای اختصاص کود مصرفی، توزیع و مصرف آن وجود ندارد . از آنجائی که بین مقدار کودهای مصرفی با عملکرد محصولات کشاورزی رابطه ای مستقیم وجود دارد، سرمای هگذاری در بخش کود سودآور بوده و نسبت درآمد به هزینه که نشان دهنده حداکثر درآمد محصولات تولید شده است به کود مصرفی وابسته است . در این راستا باید ارتباط تنگاتنگ بین تمام بخشهای کشاورزی اعم از بهره برداران، سازمان جهاد کشاورزی، آزمایشگاههای خصوصی، مراکز تحقیقاتی و مؤسسه تحقیقات خاک و آب وجود داشته باشد. بدین منظور جهت اطلاع از وضعیت خاک ابتدا بهره بردار نمونه برداری اصولی همراه با ثبت مشخصات جغرافیایی را به آزمایشگاه ارسال ، سپس آزمایشگاه موظف است اطلاعات و نتایج خاک مورد نظر را همراه مختصات آن ثبت کند و به مراکز خدماتی ارسال نماید و اطلاعات سطح زیر کشت، نوع محصول، میانگین عملکرد، میزان آب مصرفی و نوع ادوات کشاورزی و نتایج بدست آمده، توسط کارشناسان مراکز ترویج وخدمات جهاد کشاورزی بررسی دقیق شده و به مراکز تحقیقاتی فرستاده شود، آنگاه محققان بخش تحقیقات خاک و آب بر اساس امکانات موجود در بخش کشاورزی و اطلاعات موجود اولویتهای نیاز کودی برای هر شهرستان در استان را جداگانه محاسبه نموده و این اطلاعات برای هر استان جمع آوری و به مؤسسه تحقیقات خاک و آب ارسال شده تا مقدار کود مورد نیاز برای هر استان جداگانه مصوب و به وزارت متبوع ارسال شود. به این ترتیب با این برنامه می توان الگوریتم رابطه بهره بردار، کارشناسان و مدیران کشاورزی، آزمایشگاه های خصوصی، مراکز تحقیقات، مؤسسه تحقیقات خاک و آب و وزارت کشاورزی را تهیه نموده و بصورت یک نرم افزار، اطلاعات دقیق هر شهرستان را به تفکیک ثبت نموده و در نهایت برای بهره برداران شناسنامه تغذیه ای محصولات زراعی و باغی را داشته باشیم و با یک مدیریت دقیق ، مقدار و توزیع کود را در سطح کشور بدست آوریم.

کلیدواژه ها

الگوریتم، مدیریت مصرف کود، توزیع کود، آزمون خاک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.