سال انتشار: 1399
محل انتشار: اولین کنفرانس مکانیک، مهندسی برق و کامپیوتر
کد COI مقاله: CMECE01_012
زبان مقاله: فارسیمشاهد این مقاله: 102
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله ایجاد پوشش های سه جزئی نانو ساختار بر پایه تیتانیم ناتراید بر روی فولاد HSS به روش PVD
چکیده مقاله:
در این مقاله، خواص سطحی و رفتار مکانیکی پوشش سه جزئی نانو ساختار بر پایه تیتانیم ناتراید TiAlN ایجاد شده بر زیرلایه فولاد HSS با استفاده از روش تبخیر قوس کاتدی بررسی میگردد. برای مشخصه یابی پوشش ها از دستگاه های پرتوی ایکس، میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی و میکروسکوپ نیروی اتمی بهره گرفته شد. همچنین برای ارزیابی رفتار مکانیکی از آزمون میکروسختی، نانو سختی، پین بر روی دیسک، چقرمگی، زبری و چسبندگی استفاده شد. مطالعات نشان میدهد که با تغییر درصد چرخه کار در فرایند لایه نشانی، مقدار و اندازه میکروذره های موجود در پوشش تغییر یافته که این امر در زبری سطح و مورفولورژی آن تاثیرگذار است. همچنین به دلیل اینکه تغییرات اندازه دانه به تغییرات درصد چرخهکار وابسته است که این تغییرات نیز بر خواص مکانیکی پوشش اثرگذار خواهد بود و با مکانیزم لایه نشانی در درصدهای مختلف چرخهکار مرتبط میباشد. نتایج تست میکروسختی نشان میدهد، هنگامی که چرخه کار از %25 به %50 افزایش می یابد سختی از 3168 ویکرز به 3817 ویکرز افزایش پیدا میکند. اما با افزایش چرخه کار از %50 به 75 %، سختی به 3582 ویکرز کاهش پیدا میکند. همچنین با استفاده از آزمون نانوسختی مقدار مدول یانگ پوشش TiAlN در درصد چرخه کار 25، 50 و 75 به ترتیب معادل با 320، 347 و 335 گیگا پاسکال به دست آمد. در آزمون پین بر رو دیسک، افزایش درصد چرخه کار از 25 به 75، باعث کاهش ضریب اصطکاک از 0/55 به 0/44 شد.
کلیدواژه ها:
PVD، پوشش نانو ساختار، نانوسختي، مقاومت به سايش
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/1025769/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:فغانی، غلامرضا و کوهکن، مهران،1399،ایجاد پوشش های سه جزئی نانو ساختار بر پایه تیتانیم ناتراید بر روی فولاد HSS به روش PVD،اولین کنفرانس مکانیک، مهندسی برق و کامپیوتر،،،https://civilica.com/doc/1025769
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1399، فغانی، غلامرضا؛ مهران کوهکن)
برای بار دوم به بعد: (1399، فغانی؛ کوهکن)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- بررسی و توسعه کاربرد سیستم کاهش آلایندگی مبتنی بر سیستم پاشش آب در محفظه احتراق
- طراحی معکوس کانالهای دوبعدی مادون صوت با استفاده از الگوریتم ریسمان انعطاف پذیر
- استفاده از تئوری کنترل در طراحی معکوس شکل ایرفویل
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- اثر میدان مغناطیسی بر مشخصات ریزش گردابه و انتقال حرارت جابجایی جریان سیال توانی حول استوانه ثابت
- بهبود بهره وری آب شیرین کن خورشیدی با افزایش آب گریزی در سطح چگالش
- بررسی ترمودینامیکی سیکل برایتون فوق بحرانی دی اکسید کربن با باز تراکم و بازیاب و مولد ترموالکتریک
- طراحی مسیر دو بعدی ربات پرنده بر مبنای درخت جستجوی تصادفی با قیود فضای پروازی
- مدل سازی عددی شكست هیدرولیكی سد با استفاده از دینامیک سیالات محاسباتی
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.