شناسایی مولفه های موثر طراحی محیط های شفابخش بر ارتقا روند درمان معتادان مرد(درقالب طراحی مرکز بازپروی سنندج)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین کنفرانس محیط زیست، عمران، معماری و شهرسازی
- کد COI اختصاصی: CECAUD01_023
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 622
نویسندگان
گروه معماری، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
گروه معماری، واحد سنندج، دانشگاه آزاد اسلامی، سنندج، ایران
چکیده
هدف طراحان از ایجاد محیط های شفابخش محیط هایی است که نیازهای انسان را تامین نماید و شکل گیری مناسب محیط ساخته شده می تواند موجب برآورده شدن نیازهای انسانی شامل بقایا، امنیت، تعلق، عزت، یادگیری وحس زیبایی شود، این الگوی رفتاری مورد نیاز مردم است که اهداف طراحی محیط را تعیین می نماید، رفتار انسان در محیط های مختلف متفاوت است محیط ها باتوجه به ویژگی هایی که دارند رفتارهای ویژه خود را نیز به دنبال دارند، بنابراین این تحقیق در راستای شناسایی مولفه های موثر طراحی محیط های شفابخش بر ارتقا روند درمان معتادان مرد(درقالب طراحی مرکز بازپروی سنندج) بود. روش تحقیق حاضر اسنادی، پیمایشی بود، جامعه آماری پژوهش حاضر تمامی افراد تحت مراقبت در کمپ شهر سنندج بودند. نمونه ی آماری تحقیق حاضر 20نفر از افراد تحت درمان بودند که با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده های تحقیق پرسشنامه محقق ساخته متناسب با عوامل موثر بر طراحی محیط های شفا بخش بود که داده های با استفاده از روش دلفی و سوالات بسته پاسخ گرد آوری شدند یافته ها نشان داد که بین مولفه های موثر بر طراحی محیط های شفابخش و روند درمان معتادان رابطه وجود دارد. بین مولفه های طراحی محیط های شفابخش در روند درمان آنها وجود دارد. محیط های شفابخش باعث کاهش استرس و افزایش ارتقای بهبودی وکاهش مدت زمان ترک اعتیاد در بیماران می شود.کلیدواژه ها
مرکز بازپروری، محیط های شفابخش، مولفه های شفابخشیمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.