قدرت بانک، رقابت و انعطاف پذیری مالی در بانکهای کشورهای منتخب خاورمیانه

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس حسابداری و مدیریت
  • کد COI اختصاصی: CAMCONF01_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1417
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی تنهایی

کارشناس ارشد علوم اقتصادی

چکیده

بانک ها اصلی ترین تخصیص دهنده منابع مالی بخش های واقعی اقتصاد (صنعت، کشاورزی و خدمات) محسوب شده و در کنار کارکرد اصلی خود، انگیزه اصلی بانکها در تجهیز و تخصیص بهینه منابع و ارائه خدمات متنوع به مشتریان، درآمدزایی وکسب سود همانند سایر موسسات اقتصادی می باشد. وجود رقابت بازار بانکها با تخصیص بهینه منابع مالی باعث رشد و توسعهی اقتصادی کشورها گردیده و این امر به جذابیت بیشتر سپرده گذران در بانک ها منجر شده است و با رقابتی شدن بازار و افزایش خلاقیت بانک ها در استفاده از ابزارهای متنوع متقاضیان تسهیلات بانکی نیز بیشتر میشوند. مطالعه حاضر به بررسی تاثیر قدرت بانک، رقابت و انعطاف پذیری مالی در بانکهای کشورهای منتخب خاورمیانه پرداخته است. این پژوهش بر حسب هدف کاربردی و بر اساس یک تخمین رگرسیونی ارائه گشت. در این مطالعه به بررسی الگوهای اقتصاد سنجی و روش هایی که در این الگو استفاده شده است، پرداخته شده، و برای بررسی اثر قدرت بانک، رقابت و انعطاف پذیری مالی در بانک های کشورهای منتخب خاورمیانه از مدل پانل استفاده می شود. جامعه آماری در این تحقیق شامل کشورهای منتخب خاورمیانه می باشد که با توجه به در دسترس بودن داده ها، برای دوره زمانی 2000-2017 در نرم افزار ایویوز و مدل پانل ایستا، به تجزیه و تحلیل داده ها، در کشورهای منتخب پرداخت. نتیجه تخمین مدل حاکی از آن است که تاثیر رقابت بانکی بر افزایش انعطاف پذیری مالی در بانک های کشورهای منتخب خاورمیانه مثبت و از نظر آماری معنا دار می باشد و تاثیر متغیر قدرت بانکی بر افزایش انعطاف پذیری مالی در بانکهای کشورهای منتخب خاورمیانه از لحاظ آماری در سطح خطای %5 معنا دار می باشد، همچنین نتیجه مدل حاکی از آن است که اعتبارات بانک اثر معنی دار و مثبت بر افزایش انعطاف پذیری مالی در بانکهای کشورهای منتخب خاورمیانه دارد. همچنین در نهایت می توان بیان داشت که تورم و ریسک نکول اثر معنی دار و منفی بر افزایش انعطاف پذیری مالی در بانک های کشورهای منتخب خاورمیانه دارند.

کلیدواژه ها

انعطاف پذیری بانکی، رقابت، قدرت، کشورهای منتخب خاورمیانه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.