تبیین و تحلیل نظام کشاورزی آلی Organic و مفاهیم مرتبط به آن
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: اولین کنگره چالشهای کود در ایران
- کد COI اختصاصی: FERTILIZER01_026
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1271
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی،
دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش کشاورزی، دانشکده اقتصاد و توسعه کشاورزی،
دانشجوی کارشناسی ارشد توسعه روستایی، دانشگاه رازی
چکیده
کشاورزی ارگانیک به عنوان یکی از مه مترین نظام های تولیدی جایگزین نظا مهای کشاورزی رایج است. تعریف کشاورزی آلی که از آن به عنوان کشاورزی پایدار نام برده می شود از کشوری به کشور دیگر بر اساس اقلیم متفاوت است، اما وجه مشترک آن عبارت است از: نوعی از مدیریت تولید محصول می باشد که هدف آن ایجاد سیستم های تولیدی کشاورزی یکپارچه، نظا میافته و انسانی است که تضادی با منافع اقتصادی و اکولوژیکی ندارد و به دلیل استفاده از نهاده های داخل مزرعه به صورت طبیعی باعث تقویت و توسعه سلامت اکوسیستم های طبیعی و خاک می شود. در کشاورزی آلی به دلیل استفاده از کودهای آلی و بیولوژیک و کم ترین شخم، تناوب در کشت و همچنین تقویت و بهبود جانوران مفید خاک و تخمیر مواد آلی و افزایش مواد مغذی باعث بهبود بافت خاک م یشود و با استفاده از کمپوست ها ( کودهای زیستی )، کودهای آلی و حیوانی باعث حاصل خیزی و باروری بیشتر خاک می شود. به همین دلیل فرسایش خاک به میزان قابل توجهی کاهش و تنوع زیستی به دلیل احترام گذاشتن به ظرفیت های طبیعی خاک افزایش می یابد. در این مطالعه تحلیلی که با هدف تبیین و تحلیل نظام کشاورزی آلی ( ارگانیک ) و مفاهیم مرتبط به آن انجام شده است، به این نتیجه دست یافتیم که کشاورزی ارگانیک باعث تقویت حاصل خیزی و باروری خاک، تامین نیازهای غذایی سالم و غنی تر و برداشت بیشتر بدور از آلوده سازی محیط زیست می شود.کلیدواژه ها
کشاورزی آلی، مواد آلی، کشاورزی پایدار، حاص لخیزی خاکمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.