بررسی پذیرش سامانه های نوین آبیاری دربین بهره برداران با استفاده از مدل SEM (مطالعه موردی شهرستان بوکان)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: اولین کنگره بین المللی و چهارمین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران
  • کد COI اختصاصی: NCIID04_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه جنگ چی کاشانی

کارشناس ارشد بخش مطالعات اجتماعی و ترویج مهندسین مشاور یکم

سید راشد علوی

مدیر امور کشاورزی، اقتصادی و اجتماعی مهندسین مشاور یکم

میر شجاع میر چرخچیان

کارشناس ارشد و مدیر بخش مطالعات اجتماعی مهندسین مشاور یکم

چکیده

مسئله کمبود منابع آب، اصلی ترین موضوع مورد بحث جهان در آینده خواهد بود، زیرا تا سال 2050 میلادی جمعیت جهان به مرز 9/4 میلیارد نفر خواهد رسید و درنتیجه تامین آب و مواد غذایی و حفظ محیط زیست مهم ترین دغدغه مدیران و رهبران کشورها خواهد بود. هدف این تحقیق،بررسی پذیرش سامانه های نوین آبیاری دربین بهره برداران (مطالعه موردی شهرستان بوکان) بوده است. تحقیق حاضر از لحاظ ماهیت موضوع، از نوع پژوهش های کمی و از نظر هدف از نوع کاربردی است. به منظور جمع آوری اطلاعات برای شناسایی عوامل اثرگذار از پرسش نامه محقق ساخت استفاده شد. پایایی پرسشنامه توسط ضریب آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت که این مقدار برای کلیه بخش های پرسشنامه بالای 0/78 بدست آمده است. همچنین به منظور بررسی روایی پرسشنامه از پانل متخصصان با در نظر گرفتن هدف تحقیق در پرسشنامه بهره برداری شده است. جامعه آماری پژوهش را بهره برداران آبی شهرستان بوکان تشکیل داده اند. جامعه آماری شامل 125 نفر بوده که با استفاده از روش سرشماری، همگی آنان مورد مطالعه قرار گرفتند. تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS و AMOS انجام شد. نتایج تحلیل همبستگی و معادلات ساختاری نشان داد که بین عوامل 4 گانه اثرگذار نگرش، آموزش، اجتماعی و اقتصادی و پذیرش سامانه های نوین آبیاری ارتباط معنی داری وجود دارد. بر پایه نتایج به دست آمده از تحقیق پیشنهاد می شود به منظور ارتقا دانش فنی بهره برداران بسترسازی لازم به منظور برگزاری دوره های آموزشی آشنایی با سودمندی های کاربرد فناوری سامانه های نوین آبیاری از طریق بخش دولتی و در کنار آن بخش خصوصی با محوریت آموزش های فنی و اقتصادی فراهم گردد

کلیدواژه ها

سامانه های نوین آبیاری، پذیرش کشاورزان، شهرستان بوکان، مدل SEM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.