کلینیک درمانی با رویکرد تسهیل در درمان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنگره ملی تازه یافته ها در علوم انسانی
  • کد COI اختصاصی: HUMAN05_156
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 479
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آناهیتا قربانی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحدشهرقدس ،دانشگاه آزاد اسلامی،تهران،ایران.گروه معماری ، واحدشهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.

فریبا حامدنسیمی

کارشناسی ارشدمهندسی معماری،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد یادگار امام خمینی (ره)،شهر ری ،تهران،ایران

چکیده

امروزه به تبع پیشرفت های بسیار زیادی که در عرصه علم و فناوری و تکنولوژی صورت گرفته، تجهیزات پزشکی مدرن نیز روز به روز در حال تکامل و پیشرفت هستند، این موضوع باعث شده که در علم پزشکی بسیاری از بیماری هایی که تا چند دهه گذشته لا علاج بودند، امروزه قابل درمان شده اند و اگر از دیدگاه معماری به علم پزشکی بنگریم مشاهده خواهیم کرد که بسیاری از عملکردهای موجود در بخش های درمانی تغییر کرده اند و جای خود را به عملکردهای دیگری داده اند و فضاهای جدیدی نیاز است که باید طراحی و ایجاد شده و در خدمت بیماران و جامعه پزشکی قرار گیرند تا در پروسه درمان تاثیر مثبتی داشته باشند و باید با دقت بیشتری به آنها نگرسیت و در رفع اشکالات فضاهای موجود تلاش کرد تا پیشرفت در زمینه معماری و پزشکی را تسریع نماید. در این مقاله با بررسی وضعیت درمان و ساختمانهای پزشکی در شهر کرمانشاه به مشکلات موجود پی برده شده و برای رفع این مشکلات راهکارهایی ارئه گردیده است. روش تحقیق در این مقاله به صورت تحلیلی و توصیفی و همچنین مطالعات میدانی مانند پرسشنامه، مصاحبه و .... میباشد. در نتیجه این تحقیق که مراکز درمانی را مورد بررسی قرار دادیم متوجه شدیم این مراکز در شهر کرمانشاه در یک ناحیه بسیار پر تراکم با نام پارکینگ شهرداری قرار گرفته اند به گونه ای که مناطق دیگر از خدمات درمانی محروم مانده اند و همچنین این مراکز درمانی خود نیز دارای مسائل و مشکلاتی هستند که مورد بررسی و واکاوی بیشتر قرار گرفته اند، در انتها یک راهکار مناسب با عنوان مجتمع سلامتی (ساختمانهای پزشکی مجهز) برای تمامی اقشار جامعه ارائه گردیده که باعث رفع بسیاری از مشکلات موجود در حوزه درمان خواهد شد. در انتها با استفاده از نتایج تحقیق یک مجتمع سلامت در حاشیه کمربندی غربی کرمانشاه طراحی شده است.

کلیدواژه ها

مراکز درمانی- شهرک سلامت- توریسم درمانی- بیمار محوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.