استفاده از Gis و روش CA در شبیه سازی انتشار مکانی - زمانی مالاریا
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش ژئوماتیک 89
- کد COI اختصاصی: GEO89_179
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1931
نویسندگان
کارشناس ارشد سیستمهای اطلاعات مکانی، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین
عضو هیات علمی، دانشکده مهندسی نقشهبرداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر
عضو هیات علمی، دانشکده مهندسی نقشهبرداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیر
چکیده
هدف اصلی این مقاله معرفی یک مدل دینامیک جدید بر اساس اتوماتای سلولی دو بعدی، برای شبیهسازی پخش مکانی-زمانی بیماری مالاریا میباشد. روش اتوماتای سلولی در کنار سیستمهای اطلاعات مکانی برای شبیهسازی انتشار مالاریا توسعه یافته است. با کمک مدل همهگیریSIR جمعیت ساکن در منطقه به سه کلاس تقسیم شده و وضعیت هر سلول بر اساس سهم این کلاسها در هر مرحلهی زمانی مشخص میشود. کل جمعیت در فضای سلولی ثابت فرض شده است ولی توزیع جمعیت بین سلولها یکنواخت نمیباشد. در اثر تعامل افراد آلوده، پشهی آنوفل و افراد مستعد بیماری انتشار مییابد. مدل پیشنهادی در محیطArcGIS و Matlabپیادهسازی شده است. برای بصریسازی انتشار بیماری از میزان آلودگی هر سلول استفاده شده و بااختصاص درجهی خاکستری متناسب با آن به سلول، نحوه انتشار بیماری بین سلولها با گذشت زمان نمایش داده میشود. این مدل را با اعمال تغییراتی میتوان برای بیماریهای واگیر دیگر نیز گسترش داد.کلیدواژه ها
سیستمهای اطلاعات مکانی، اتوماتای سلولی، مالاریا، مدلهای همهگیریمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.