مناسب سازی فضاهای آموزشی با کاربری خاص آموزش عالی برای معلولین جسمی - حرکتی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: همایش ملی مناسب سازی محیط شهری
  • کد COI اختصاصی: NCEUED01_082
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2358
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد دیده بان

کارشناس ارشد معماری، مربی دانشگاه و عضو هیات علمی

چکیده

پرداختن به این مهم در ابتدا راه نیازمند واژه شناسی عبارت مناسب سازی است. چگونگی فرهنگ منساب سازی و ریشه یابی دلایل نامناسب بودن فضاهای زیستی پیرامون ما، در گرو شناخت واقع بینانه و هدفمند عللی است که معلول آن وضعیت نابسامان امروزین ما را رقم زده است و بی تردید به مدد آن می توان امیدوارانه تر به آینده ای مطلوب نگریست. نگاهی به پیشینه تحقیق واشاره به لزوم و اهمیت آن، ضمن بر شمردن دلایل انتخاب این عنوان که فقدان آن در سابقه تحقیقی این موضوع به چشم می خورد ابتدای مسیر این پژوهش را شکل داده است. سپس شیوه عمل تحقیق و متدولوژی آنکه به نوعی متاثر از تجربیات مناسب گذشته بوده، معرفی گردیده و مبتنی بر آن ، به تفضیل ، به موارد ذیل پرداخته شده است: - معرفی فضاهای عمده و عناصر مختلف تشکیل دهنده این گروه، کاربری های آموزشی در حد لزئن و ضمن آن بر شمردن مسائل و مشکلاتی که معلولین جسمی – حرکتی در بهره برداری از این فضاها با آن مواجه می باشند. - ارائه توصیه های عملی که می بایست توسط طراحان، برنامه ریزان و سایر دست اندرکاران جهت حل مشکلات و موانع بر شمرده شود، همراه با در نظر گرفتن ضوابط و مقررات معماری برای افراد معلول جسمی – حرکتی که از آخرین مصوبات شورای عالی شهرسازی و معماری ایران بر گرفته شده است. آنچه از آن به عنوان توصیه یاد شد، دستاوردی است که نیل به هدف اصلی همایش یعنی مناسب سازی را ممکن می سازد. در انتها نیز با توجه به وضع موجود کالبدی – فضایی مراکز آموزش عالی کشورمان که همانند سایر فضاهای عمومی شهری فاقد تسهیلات لازم جهت حضور فعال معلولین بدون همراهی و نیاز به کمک دیگران می باشند، نکاتی راهبردی جهت بهینه سازی آنها در دستیابی به حداقل شرایط مناسب و مطلوب بهره برداری برای معلولین ارائه گردیده اسا. امید است این پژوهش و دستاوردهای آن، در آینده نزدیک به بهبود شرایط زیستی معلولین عزیز جامعه مان منجر شده و شاهد حضور سبز و پر بار این عزیزان در همه عرصه های اجتماع باشیم.

کلیدواژه ها

معلولین جسمی - حرکتی ، مناسب سازی ، فضای آموزشی ، کاربری آموزش عالی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.