مکانیابی و بهینهسازی ایستگاههای بارانسنجی (مطالعه موردی شمال شرق خوزستان)

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: همایش ژئوماتیک 89
  • کد COI اختصاصی: GEO89_115
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1398
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اعمی ازغدی

کارشناس ارشد رشته سنجش از دور و GIS

مرضیه مکرم

کارشناس ارشد رشته سنجش از دور وgis

احسان ابشیرینی

کارشناس ارشد رشته سنجش از دور وgis

حسین شایسته زارعتی

دانشجوی کارشناسی ارشد منابع طبیعی، بیابانزدایی، دانشکده کویرشناسی د

چکیده

مدیریت منابع آب وابسته به اطلاعاتی است که از ایستگاههای موجود بدست میآید. بنابراین هر چه دقت دادههای که از ایستگاهها برداشت میشود بیشتر باشد میزان صحت تصمیمگیری بالاتر میرود. تعیین محل ایستگاهها تاثیر مهمی بر روی دقت دادههای حاصل از آنها دارد. برای این منظور حوضه واقع در محدود شمال شرق استان خوزستان که یکی از سرچشمههای اصلی رودخانه کارون میباشد انتخاب گردید. مساحت این حوضه در حدود 12012/69 کیلومتر مربع و تعداد ایستگاههای آن 13 عدد میباشد. ایستگاههای که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتهاند ایستگاههای بارانسنجی میباشند. مقدار بارانی که توسط یک بارانسنج اندازهگیری میشود باید بتواند نمایانگر سطح وسیعی از منطقه خود باشد از این رو هر چه در انتخاب این نقطه دقت شود نتایج حاصله بیشتر به واقعیت نزدیک خواهد بود. پس از اعمال پیشنهادات سازمان هواشناسی جهانی برای تعیین محل ایستگاهها و استفاده کاربردی از سامانه اطلاعات جغرافیاییGIS) مشخص گردید که برای تحت پوشش قرار دادن مناسب حوضه لازم است 34 ایستگاه دیگر به ایستگاههای موجود اضافه گردد، که پس از اعمال آنالیزهای لازم محل احداث آنها نیز تعیین گردید

کلیدواژه ها

مکانیابی، ایستگاههای بارانسنجی، سامانه اطلاعات جغرافیاییGIS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.