پراکنش و تنوع گونه ای ماهیان صید شده در تور ترال کف در سواحل ایرانی دریای خزر

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ماهی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICII02_221
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 380
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسن فضلی

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، ساری

داود کر

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، ساری

رضا دریانبرد

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، ساری

محمود توکلی

پژوهشکده اکولوژی دریای خزر، ساری

چکیده

این مطالعه در سواحل ایرانی دریای خزر در اعماق کمتر از 100 متر با هدف تعیین نقشه پراکنشفصلی ماهیان استخوانی با استفاده از تور ترال کف طی سال های 1387 الی 1390 صورت گرفت.مجموعا در نه گشت تحقیقاتی گونه های ماهی سفید، کفال ماهیان، شگ ماهیان، سیاه کولی،شاه کولی، سوف، کلمه، کپور، ماش ماهی، اسبله، سیم، سس ماهی و اردکماهی صید شدند کهماهی سفید و کفال در تمام صیدها کاملا غالب بوده و مجموعا بیش از 98 % از وزن ماهیان صیدشده را به خود اختصاص دادند. به طورکلی فراوانی میزان صید کفال ماهیان تقریبا در تمام فصولبالا بود ولی بیشترین میزان صید ماهی سفید در دو فصل پائیز و زمستان ملاحظه شد.کفال ماهیان بیشتر در اعماق کمتر از 20 متر متمرکز بوده و بر اساس شاخص صید در واحد تلاش(صید در هر بار ترال کشی) تراکم آنها در فصل تابستان نسبت به سایر فصول کاهش چشمگیریداشت. تراکم ماهی سفید عموما در منطقه مرکزی و اعماق بیشتر از 20 متر در دو فصل پائیز وزمستان مشاهده شد. ماهی کپور نیز در اعماق کمتر از 20 و عموما در سواحل شرقی گسترشداشت. در این مطالعه شاخص های تنوع گونه و یکنواختی نیز در فصول و مناطق مختلف موردبررسی قرار گرفت. بیشترین شاخص تنوع گونه ای در منطقه شرق و در فصل زمستان مشاهده شد.

کلیدواژه ها

پراکنش، تنوع گونه ای، ترال کف، دریای خزر، ماهی شناسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.