گزارش آلودگی ماهی فلاور هورن (A hybrid cichlid fish) به انگل های Ichthyophthirius multifiliis و .Trichodina sp در ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ماهی شناسی ایران
  • کد COI اختصاصی: ICII02_129
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1791
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هومن رحمتی هولاسو

گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران

مهران احمدپور

گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران

حکیمه سرگزی

گروه شیلات دانشگاه گنبدکاووس

ساحل فیاض

دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران

حسینعلی ابراهیم زاده موسوی

گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران

چکیده

ماهی فلاور یکی از ماهیان زینتی آب شیرین مردم پسند و از خانوادهی سیچلاید ماهیان است که درسال های اخیر پرورش آن در ایران آغاز شده است. تاکنون گزارشی از بیماری در این ماهی در کشور ثبتنشده است. هدف از این مطالعه بررسی علت تلفات ماهیان فلاور در استان تهران-شهرستان قدس می باشد.در پاییز 1392 در یکی از مراکز پرورش ماهیان زینتی علائمی نظیر مالیدن پوست به کف و کناره هایآکواریوم و در برخی موارد بی حالی، بی اشتهایی، لکه های ریز روی پوست در دو گروه از ماهیان فلاور همراهبا تلفات مشاهده گردید. به منظور تشخیص عامل، تعداد 3 عدد ماهی فلاور از هر آکواریوم به آزمایشگاهبیماریهای آبزیان دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ارجاع داده شدند. سپس از پوست و باله ها و آبششماهیان مذکور، لام مرطوب تهیه و سپس در زیر میکروسکوپ نوری بررسی شدند. پس از آن ماهی هاآسان کشی شده و کالبدگشایی شدند. اندام های داخلی نظیر روده ها از نظر آلودگی های انگلی بررسیشدند. در بررسی های میکروسکوپیکی هیچگونه آلودگی انگلی در روده ها و سایر اندام های داخلی مشاهدهنگردید. در بررسی های پوست و آبشش ها انگل های ایک (Ichthyophthirius multifiliis) (در ماهیان یک آکواریوم) و تریکودینا (.Trichodina sp) (در ماهیان آکواریوم دیگر) مشاهده شدند. تریکودیناها فقط در پوست ولی ایک هم در پوست و هم در آبشش مشاهده گردیدند. آلودگی با ایک شدت بیشتریدر مقایسه با تریکودینا داشت.

کلیدواژه ها

ماهی فلاور، آلودگی انگلی، تریکودینا، ایک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.