طراحی مدل جامع سکوت سازمانی بر مبنای ارکان پنج گانه سازمان در دانشگاه های دولتی منتخب شهر تهران
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: فصلنامه مدیریت سازمان های دولتی، دوره: 8، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_IPOM-8-2_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 795
نویسندگان
دانشجوی دکتری، گروه مدیریت دولتی (گرایش منابع انسانی)، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
استاد، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
استادیار، گروه علوم سیاسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
دانشیار، گروه مدیریت دولتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران.
چکیده
پژوهش حاضر با هدف طراحی مدل جامع سکوت سازمانی بر مبنای ارکان پنج گانه سازمان انجام شد. روش مطالعه از نوع توصیفی و کیفی است که در دو مرحله کتابخانه ای و دلفی انجام شده است. در مرحله اول با استفاده از ادبیات پژوهش، مولفه های سکوت سازمانی شناسایی شدند سپس بر مبنای ارکان پنج گانه سازمانی (محیط، افراد، ساختار، اهداف و فن آوری)، چارچوب مفهومی پیشنهادی سکوت سازمانی به دست آمد. جامعه آماری شامل استادان دانشگاه های پیام نور، علامه طباطبایی، تهران، شهید بهشتی و مدیران تجربی در شهر تهران است و از روش نمونه گیری گلوله برفی استفاده شده است. از تک تک سوالات در تمامی دورهای دلفی آزمون t تک نمونه ای و همچنین میانگین و انحراف معیار به عمل آمد و ضریب همبستگی کندال برای تمامی ابعاد محاسبه شد. نتایج نشان داد تمامی گویه ها معنی دار هستند و عوامل مربوط به اهداف دارای بیشترین توافق، بعد از آن عوامل فناوری، محیط درونی (اجتماعی-فرهنگی)، فردی مدیران، ساختاری، محیط بیرونی و عوامل فردی کارکنان قرار دارند. در پایان مدل نهایی سکوت سازمانی براساس پنج رکن سازمان طراحی شد. بنابراین می توان نتیجه گیری کرد هر پنج بعد سازمان و ابعاد آن می توانند در بروز سکوت سازمانی موثر باشند و لازم است مدیران برای ایجاد پویایی سازمانی به هر پنج بعد سازمان توجه کافی کنند.کلیدواژه ها
سکوت سازمانی, ارکان پنج گانه سازمان, دانشگاه های دولتیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.