عوامل موثر بر الگوی سیاستی حمایت مالیاتی از فعالیت های دانش بنیان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت توسعه فناوری، دوره: 7، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JTDM-7-2_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 463
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا نقی زاده

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور

مهدی هاجری

گروه بین رشته ای فناوری دانشکده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران

زهرا رحمان خسمخی

دانش آموخته دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

امروزه با توجه به اهمیت یافتن نقش علم و فناوری در توسعه اقتصادی کشورها، نقش شرکت های دانش بنیان نیز در توسعه اقتصادی کشورها بیش از پیش اهمیت یافته است. بر همین اساس، حمایت های مالی از شرکت های دانش بنیان، به عنوان یکی از انواع حمایت ها، به خصوص در مراحل اولیه شکل گیری آن ها و با مکانیسم های درست از اهمیت بالایی برخوردار است. نظام مالیاتی که به تقویت شرکت های دانش بنیان کمک نماید، یکی از حمایت های مالی مهم از این شرکت ها می باشد. در نتیجه، طراحی یک نظام مالیاتی حامی فعالیت های دانش بنیان، برای تقویت شرکت های دانش-بنیان اهمیت می یابد. در همین راستا، در این پژوهش تلاش شده است تا با استفاده از استراتژی پژوهش مطالعه موردی، عوامل موثر بر توسعه نظام مالیاتی حمایت کننده از فعالیت های دانش بنیان در کشور شناسایی شوند. در این پژوهش، ابتدا 14 عامل موثر بر توسعه نظام مالیاتی حامی فعالیت های دانش بنیان در ایران شناسایی و در 4 دسته طبقه بندی شده اند. در ادامه با توجه به این عوامل الگوی سیاستی حمایت مالیاتی از فعالیت های دانش بنیان ارائه شده است. سپس قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بیان و تجاری سازی دستاوردها، به عنوان مورد مطالعاتی این پژوهش و بر اساس الگوی سیاستی استخراج شده مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفته است.

کلیدواژه ها

الگوی سیاستی, حمایت مالیاتی, فعالیت های دانش بنیان, قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی دستاوردها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.