تفکیک آلتراسیون های معدنی مربوط به کانیسازی مس پورفیری با بهره گیری از تصویر فراطیفی Hyperion
- سال انتشار: 1389
- محل انتشار: همایش ژئوماتیک 89
- کد COI اختصاصی: GEO89_022
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1324
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد سنجش از دور دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
عضو مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف
عضو مرکز فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه صنعتی شریف
چکیده
در کشور ایران اکثر تحقیقاتی که در زمینه پتانسیلیابی مواد معدنی توسط سنجشاز دور صورت گرفته است، برمبنای استفاده از تصاویر چندطیفی بوده و به ندرت از تصاویر فرا طیفی در این حیطه بهره گرفته شده است. سنجندههای چندطیفی باندهای محدود و جدا از یکدیگر دارند؛ درحالی که سنجندههای فراطیفی علاوه بر داشتن باندهای زیاد، پهنای باند بسیار باریکتری(حدود ۱۰ تا ۲۰ نانومتر)نسبت به سنجندههای چندطیفی دارند. از آنجایی که بسیاری از مواد معدنی برحسب ویژگیهای طیفی آنها که معمولا در حدود ۲۰ تا ۴۰ نانومتر پهنا دارند، قابل تشخیص از یکدیگر هستند، به سادگی میتوان به اهمیت این نوع از سنجندهها و مزیت آنها نسبت به سنجندههای چندطیفی پی برد. در این مقاله پس از انجام پیش پردازش های لازم بر روی یک تصویرفراطیفی Hyperion از محدوده سریدون استان کرمان، به تفکیک دو آلتراسیون مرتبط با کانیسازی مس پورفیری با استفاده از الگوریتم SAM در فضای تصویر و نیز فضای MNF می پردازیم. نتایج پیاده سازی نشاندهنده دقت بیشتر این روش هنگام استفاده از آن در فضای MNF می باشد.کلیدواژه ها
تصویر فراطیفی،آلتراسیون،مس پورفیری،سنجندهHyperionمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.