نگرشی اجمالی به حقوق و محرومیت های زنان در ایرانو انگلستان با رویکردی بر نظر امام خمینی(ره)

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه روان شناسی فرهنگی زن، دوره: 11، شماره: 39
  • کد COI اختصاصی: JR_JWCI-11-39_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 365
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب ملائی

دانشجوی دکتری، گروه الهیات گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.(ایمیل: mollaei_zeynab@yahoo.com)

سیدمحمد موسوی بجنوردی

استاد گروه فقه و حقوق، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران. (نویسنده مسئول، ایمیل: mosavi@ri-khomeini.com)

سیدمحمدصادق موسوی

دانشیار گروه فقه و حقوق خصوصی، دانشگاه شهید مطهری، تهران، ایران. (ایمیل:m.mosavi bonabiau.ac.ir)

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بیان نقاط اشتراک، قوت و ضعف دو کشور ایران و انگلستاندرحقوق و محرومیت­های زنان می­باشد. جامعه مورد مطالعه زنان است که به صورت مقایسه ای مورد بررسی قرارگرفت. روش پژوهش تحلیلی، توصیفی و تطبیقیاست، بر این اساس ازطریق منابع فارسی و لاتین کتابخانه ای با مراجعه به کتاب ها، و مقالات، اطلاعات لازم گردآوری گردید و سپس به بررسی و تحلیل پرداخته شد.مجموع مباحث مطرح شده ونتایج تحقیق گویای این است که، برخلاف آنچه که در کشورهای غربی مطرح می­گردد و خودشان را طرفدار حقوق زن قلمداد می­نمایندو حقوق اسلام را ناقض حقوق زنان می­دانند، متفکران غربی تا پایان قرن نوزدهم اساسا سخنی از حقوق زنان به میان نیاوردند و زنان تا قرن بیستم حتی از اساسی­ترین حقوق خود، یعنی حق مالکیت محروم بودند و تمدن غرب هنگامی به حقوق زنان اعتراف کرد و به ندای حق­خواهی زنان پاسخ مثبت داد که نظام سرمایه­داری به نیروی کار زنان نیازمند شد درحالی که دین اسلام ضمن توجه به کرامت و جایگاه والای زن در جامعه و خانواده، توجه ویژه­ای به سعادت دنیوی و اخروی زن می­نماید.

کلیدواژه ها

حقوق, محرومیت های زنان, ایران, انگلستان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.