مدلسازی و بهینه یابی پارامترهای انرژی در خشک کردن گیاه رزماری با پیش تیمار مایکروویو پالسی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: فصلنامه علمی فناوری های جدید در صنعت غذا، دوره: 7، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JIFT-7-1_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 325
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ولی رسولی شربیانی

دانشیار دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، گروه مهندسی بیوسیستم

ابراهیم تقی نژاد

دانشیار، دانشگاه محقق اردبیلی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان

رمضان هادی پور رکنی

دانشجوی دکتری، گروه مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری

چکیده

امروزه استفاده از عملیات پیش تیمار برای کاهش زمان و انرژی با هدف کاهش هزینه های خشک کردن محصولات کشاورزی از جمله گیاهان دارویی مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، مدلسازی و بهینهیابی پارامترهای انرژی در خشک کردن گیاه دارویی رزماری با استفاده از پیش تیمار مایکروویو پالسی در سه تیمار (W 90 به مدت min 5، W180 به مدت min 5/2 و W 360 به مدت min 5/1) و تیمار شاهد (بدون عملیات پیش تیمار) در یک خشک کن همرفتی با دماهای 40، 50 و oC 60 و سرعت هوای m/s 4/0 به کمک روش سطح پاسخ مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با افزایش توان (از 90 به W 360) و دما (از 40 به oC 60) مقدار ضریب خشک شدن طی معادله درجه دوم افزایش یافت. میزان بازده انرژی، بازده خشک کردن، بازده حرارتی و بازده همرفتی با افزایش توان از 90 به W 180 و افزایش دما از 40 به oC 50 روند کاهشی پیدا کرد ولی با افزایش توان از 180 به W 360 و افزایش دما از 50 به oC 60 این میزان افزایش یافت. افزایش توان (از 90 تا W 360) و دما (از 40 به oC 50) میزان گرمای مخصوص، توان مخصوص و انرژی مخصوص را افزایش داد در حالی که با افزایش دما از 50 به oC 60 این میزان طی معادله درجه دوم روند کاهشی پیدا کرد. بر اساس مدل سازی به روش سطح پاسخ، شرایط بهینه جهت حصول بهترین پارامتر انرژی، توان مایکروویو W 360 و دمای خشک کردن oC 60 با مطلوبیت 5/99% تعیین گردید.

کلیدواژه ها

بهینه یابی انرژی, خشک کردن, انرژی مخصوص, بازده حرارتی, رزماری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.