تاثیر قراردادهای ساخت، بهره برداری و واگذاری B.O.T درانجام طرح های عمرانی (مطالعه موردی شهرداری شیراز)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس ملی مهندسی عمران، معماری و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: EBUCONF07_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 917
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن ابراهیمی

کارشاسی ارشد مهندسی عمران، کارشناس املاکو مستغلات شهرداری منطقه ۷ شیراز ایران

چکیده

قرارداد ساخت، بهره برداری در واگذاری B.O.T در شکل اولیه خود به صورت تامین مالی پروژه های دولتی در ازای ارائه امتیاز به یک کنسرسیوم خصوصی طی دوره ای مشخص می باشد که امروزه از مهم ترین و اساسی ترین برنامه ریزی ها در حوزه شهری ومدیریت شهرها، طرح برنامه ها و اعمال سازورکاهای مشخص و مدون در زمینه توسعه زیر ساخت ها و تاسیسات شهری بشمار می رود که نه تنها تاثیر مستقیمی بر افزایش سطح رفاه و آسایش شهروندان دارد بلکه می تواند موجب توسعه اشتغال، درآمدزایی شهرداری، توسعه فضای فرهنگی و عمرانی شهرو.. گردد. در این پژوهش تلاش شده است به بررسی و ارزیابی میزان اثربخشی روش سرمایه گذاری BOT در خصوص اجرای پروژه های عمرانی شهرداری شیراز پرداخته شود. برای این مهم پس از تهیه پرسشنامه و توزیع آن بین 164 نفر مدیران براساس فرمول کوکران، مهندسین، کارمندان شهرداری های کشور و اساتید دانشگاه، نتایج پرسشنامه های دریافتی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج تحقیق حاکی از ان بوده است که استفاده از مدل قراردادی BOT نسبت به سایر روش های سرمایه گذاری در تبیین ضمانت سرمایه گذاری، شفافیت، و سود مطلوب تر است . بر پایه آزمون های صورت گرفته، مشخص گردید که زمینه های ایجاد اثربخشی در کاربرد روش BOT سرمایه گذاری موثر بوده با توجه به اینکه میانگین تجربی آن کمی بیشتر از حد مت.سط است، بنابراین زمینه های ایجاد اثربخشی در کاربر مدل BOT در سرمایه گذاری در پروژه های عمرانی شهرداری شیراز شامل امکان سرمایه گذاری عمومی و جمعی با تمرکز بر روی دسته ای از پروژه های عمرانی است.

کلیدواژه ها

قراردادهای ساخت، بهره برداری و واگذاری، شهرداری شیراز، طرح های عمرانی، توسعه شهری، AHP,B.O.T

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.