بررسی ارتباط بازاریابی رابطه مند با جذب مشتریان صنعت فرش در بین گردشگران ورودی به تبریز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: کنفرانس ملی مدیریت،گردشگری و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: TCDB01_053
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 646
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهمن عبدی

دکتری جامعه شناسی اقتصادی و توسعه، دانشگاه تبریز ، تبریز، ایران

الهام جعفری

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی گرایش مدیریت استراتژیک ، موسسه آموزش عالی ارشاد دماوند ، تهران، ایران

اصغر محمدی

کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف مطالعه ارتباط بازاریابی رابطه مند با جذب مشتریان صنعت فرش در بین گردشگران ورودی به تبریز انجام شده است. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش تحقیق هم ، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه آماری پژوهش حاضر ، استفاده کنندگان از مراکز و اماکن گردشگری سطح شهر تبریز در سال 1397 می باشد که به دلیل عدم دسترسی به آمار دقیق میزان نمونه تحقیق بدین صورت است براساس نظر تاپاجیک و فیدل (2007) که در تحقیقات همبستگی در صورت معلوم نبودن تعداد دقیق جامعه آماری برای هر متغیر 20 الی 40 پرسشنامه تکمیل می شود که در این تحقیق ما حداکثر مقدار را در نظر گرفته و با توجه به اینکه دو متغیر در تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است 80 پرسشنامه بصورت روش نمونه گیری تصادفی در دسترس با مراجعه حضوری به مراکز و مکان های گردشگری تبریز ازگردشگران تکمیل شده است. جهت تجزیه و تحلیل روابط بین متغیرها از همبستگی پیرسون و برای سنجش میزان تاثیر گذاری متغیر پیش بین بر متغیر ملاک از رگرسیون چند متغیره استفاده شده است. نتایج نشان داد که بین مولفه های بازار یابی رابطه مند و جذب مشتریان فرش رابطه معنی داری وجودارد. نتایج آزمون رگرسیون چند متغیره حاکی از آنست که مولفه های بازاریابی رابطه مند میزان قابل توجهی از جذب مشتریان فرش را تبیین و پیش بینی می کنند که مولفه های اعتماد و ارتباطات بیشترین تاثیرگذاری را در بین ابعاد بازاریابی رابطه مند در جذب مشتری دارند.

کلیدواژه ها

بازاریابی ؛ جذب مشتری ؛ صنعت فرش؛ گردشگران تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.